Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hala de carne din Botoșani, la un pas de închidere

Autor: Ilie Stoianmarți, 23 iulie, 2013

În ultimele zile au fost luate măsuri de către conducerea Urban Serv Botoşani pentru ca hala de carne din incinta Pieţei Centrale a municipiului să poată funcţiona în continuare. În urma unei notificări emisă de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), conducerea societăţii a fost nevoită să suporte cheltuielile impuse de instalaţia de răcire pentru a nu se trezi cu lacătul pe uşa halei.

Potrivit conducerii unităţii, vechea instalaţie s-a defectat deoarece, încă de la punerea în funcţiune, a fost subdimensionată pentru a putea asigura temperatura impusă prin normele sanitar veterinare, la cele aproximativ 32 de boxe din hala de carne.

Noul sistem a fost probat pe parcursul săptămânii precedente iar în cursul zilei de luni, 22 iulie 2013 şefii de la Urban Serv au primit procesul verbal de punere în funcţiune, urmând ca ulterior să fie făcute plăţile către constructor. “Deocamdată investiţia s-a făcut pe banii societăţii, am apelat şi la Consiliul Local cu adresă; dacă ne puteau sprijini măcar cu o parte din suma pe care a investit-o societatea în această instalaţie, să poată fi suportată şi din bugetul Primăriei (…)”, a declarat Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv. Întreaga instalaţie a costat 150.000 de lei cu TVA iar investiţia a fost făcută prin licitaţie publică, conform legii, de către o firmă din Iaşi.

În cazul în care nu ar fi asigurat temperatura necesară prevăzută de normele sanitar veterinare, administratorul pieţei s-ar fi trezit cu hala de carne închisă. “DSV-ul, în urma controalelor, ne-a atras atenţia că dacă nu repunem în funcţiune instalaţia există riscul închiderii activităţii în hala de carne şi atunci am fost obligaţi să dispunem reproiectarea şi repunerea în funcţiune a instalaţiei”, a mai spus şeful Urban Serv. Cele 32 de boxe din hala de carne au asigurate în prezent temperaturi constante în funcţie de compartimentare, adică 12 grade în camera de tranşare, respectiv 18 grade în cea de expunere. (botosaneanul.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...