Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Hard-discounterul Svetofor-Rusia va deschide 100 de magazine în România

Autor: Nora Marinmiercuri, 29 august, 2018

Hard-discounterul rus Svetofor a anunțat intenția de a se lansa în România sub marca ”Mere”, urmând a deschide 100 de magazine în următorii doi ani, informează European Supermarket Magazine.

 

Potrivit lui Andrei Filip, manager de aprovizionare la Torgservice RM, care reprezinta afacerea Svetofor in Romania, primul magazin va fi deschis in septembrie la Snagov, la aproximativ 40 de kilometri nord de Bucuresti, urmat de un alt magazin in Brasov in aceeasi luna.

 

Filip a adăugat că strategia pentru piața românească va fi adaptată în timp, în funcție de cerințele pieței, dar nu a furnizat date financiare.

 

Suprafața medie a magazinelor, care va viza familiile cu venituri mici și medii, va fi între 800 și 1200 de metri pătrați. Magazinele vor cuprinde 70% produse alimentare și 30% produse nealimentare.

 

Fondată în 2009, Svetofor operează aproximativ 600 de magazine în Rusia și are o prezență în Belarus, Kazahstan și Azerbaidjan. Compania intenționează să extindă acoperirea internațională, inclusiv în Polonia, Germania și Moldova.

 

Piața modernă de comerț cu amănuntul din România este în valoare de 12 miliarde de euro și este dominată de un număr mic de jucători. În segmentul discount, Svetofor va concura cu retailerii germani Lidl și Penny Market, care au deja peste 200 de magazine.

Vizibilitatea în on-line a mărcilor de lactate în luna aprilie
Autor: meatmilk  /   vineri, 10 mai 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna aprilie 2019.      Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Comportamentul consumatorului român în 2019
Autor: Nora Marin  /   joi, 9 mai 2019

Schimbarea climatului economic, din vara lui 2018 și până acum, a determinat și schimbarea comportamentului consumatorului român. La aceasta au contrinuit și alți factori care conturează un alt profil, cu totul surprinzător, într-un timp atât de scurt. Însă, modificarea este absolut de înțeles, dacă parcurgem ultimele analize...