Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Harghita – cartofii folositi la furajarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O buna parte din recolta de cartofi a anului trecut, ramasa pe stoc producatorilor din Harghita, va fi folosita pentru furajarea animalelor. Conform Agerpres, previziunile sumbre din toamna anului trecut, potrivit carora o cantitate mare de cartofi va ajunge la gunoi, nu s-au adeverit, sustine directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Harghita, Torok Jeno.

Acesta a explicat ca producatorii au redus preturile, dupa ce au realizat ca productia a fost foarte mare si nu vor avea cui s-o vanda. In toamna anului trecut, cand am vazut ce productie mare avem, ma gandeam ca vom avea mult mai multi cartofi nevanduti. Dar situatia nu este atat de grava ca in 2008, cand s-a aruncat o cantitate mare de cartofi. (…) In ultimul timp am vazut permanent masini ale cumparatorilor care vin in judet dupa cartofi, a spus Torok Jeno.

In acelasi timp, seful DADR a subliniat ca motivul pentru care cartofii din judet nu ajung la gunoi este legat de faptul ca zootehnistii prefera sa-i foloseasca pentru furajarea animalelor, deoarece pretul cerealelor furajere este de patru ori mai mare. A intervenit ceva care salveaza producatorii de cartofi. (…) Pentru un zootehnist merita sa cumpere cartofi pentru animale, din cauza ca acum cerealele furajere sunt de patru ori mai scumpe. Astfel au inceput sa se cumpere cartofi pentru furajarea animalelor, a explicat seful DADR Harghita.

Torok Jeno subliniaza ca o astfel de situatie poate fi evitata daca producatorii se organizeaza mai bine si infiinteaza centre de prelucrare si ambalare, astfel incat cartofii lor sa ajunga in supermarketuri. In plus, el sustine ca si consumatorii trebuie sa constientizeze faptul ca producatorii romani folosesc mai putine ingraseminte si pesticide, iar cartofii lor sunt mai sasnatosi si mai gustosi. (TS)

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...