Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

High Level e obiectivul firmei Sergiana, pentru certificarea IFS Food

Autor: meatmilkjoi, 1 august, 2019

(Comunicat) “Odată cu obţinerea certificatului IFS în anii anteriori, pentru noi s-a deschis un nou traseu de certificări şi recertificări. Nu greşesc dacă spun că în această direcţie lucrăm în permanenţă, chiar şi acum (n.n. – 15 martie) când traversăm etape noi de auditare. Obiectivul nostru este să obţinem certificarea IFS la standard High Level.”

 

Acest fragment dintr-o declaraţie anterioară a managerului de producţie Ramona Muntean este cea mai bună introducere atunci când ne propunem să vorbim despre Sergiana Poiana Mărului şi certificările internaţionale de calitate. O  corectură este însă admisă: între timp obiectivul nostru a devenit păstrarea cotaţiei High Level în ceea ce priveşte certificarea IFS Food. Asta deoarece rezultatele auditărilor de calitate care duc la obţinerea certificării ne situează de mai mult timp pe o treaptă corespunzătoare cotaţiei High Level.

 

O scurtă paranteză ne-ar putea ajuta să înţelegem mai bine ce este şi care este mecanismul de acordare a acestei certificări. Standardul alimentar IFS (International Food Standard) este recunoscut la nivel international de către Global Food Safety Initiative, un forum  care dezvoltă la scară mondială sisteme şi măsuri pentru îmbunătăţirea permanentă a siguranţei alimentare.

 

Certificările acordate  în baza acestor standarde se obţin în urma unei auditări generale din punct de vedere al calităţii, aceasta presupunând analiza parametrilor de producţie şi a tuturor proceselor tehnologice desfăşurate în unitatea de producţie.

 

Mai mult chiar, atunci când procesele respective au implicaţii  în direcţia calităţii produselor, auditarea depăşeşte limitele unităţii de producţie. Sistemul de evaluare presupune acordarea unui punctaj procentual care măsoară îndeplinirea sau neîndeplinirea cerinţelor  pentru fiecare capitol al standardului.

 

“Standardele evolueză şi ele, de la an la an sunt completate cu noi cerinţe, pot apărea chiar şi capitole noi. De aceea recertificările şi rezultatele pe care le-am obţinut la aceste auditări  sunt importante şi demonstrează că şi noi evoluăm în pas cu cerinţele internaţionale” – a subliniat în această direcţie  Adriana Chima, manager de calitate. Ea a arătat că un capitol la care Sergiana Poiana Mărului a obţinut punctaj maxim este evaluarea furnizorilor din punct de vedere al siguranţei alimentare şi a autenticităţii produselor achiziţionate de la aceştia.

 

“ Frauda alimentară este un nou capitol din versiunea de anul acesta a standardului şi vizează evaluarea furnizorilor din punctul de vedere al potenţialelor falsificări în ceea ce priveste produsele livrate” – a adăugat ea dând  un exemplu de înnoire a standardelor. Ea a menţionat că punctajul  obţinut în această direcţie este rezultatul colaborării directe cu furnizorii care sunt menţinuţi de mulţi ani pentru că au înţeles şi răspund  solicitărilor privind calitatea produselor.

 

Referindu-se la capitolul îmbunătăţiri ale capacităţii de urmărire a procesului de fabricaţie, Adriana Chima a nominalizat dezvoltarea softului de control al procesului tehnologic şi perfecţionarea constantă a analizei de management a fiecărui modul de pe acest traseu. Un exemplu referitor la preocuparea pentru siguranţa alimentară, dincolo de tot ce înseamnă investiţiile în utilaje performante şi modernizarea spaţiilor de producţie, a fost achiziţionarea unui tester mobil performant care le permite tehnologilor să facă analize chiar în spaţiile de producţie, fără să se deplaseze în laborator.

 

Aceste analize  se fac rapid şi cu mare precizie, iar controlul riscului de contaminare microbiologică a devenit mai lesne de realizat oricând şi în orice punct al traseului de producţie. “Pentru consumatorii produselor Sergiana, certificarea IFS înseamnă, în primul rând, siguranţă alimentară. Asta se traduce prin faptul că tot ce producem la Poiana Mărului respectă normele şi standardele locale şi internaţionale ale industriei alimentare, iar tot ce este înscris pe etichetă este real adevărat” – a concluzionat Adriana Chima.

 

În final, deşi nu reprezintă încă o informaţie oficială, simţim nevoia să spunem că auditările IFS finalizate în luna iulie arată  o creştere a punctajului obţinut de producătorul Sergiana Prodimpex în rapor cu rezultatele din 2018, de la 95%, la 98%. Cu alte cuvinte, marca Sergiana Poiana Mărului rămâne High Level.

Nutricia-Danone România are un nou Head of Marketing în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 octombrie 2019

Din această vară, Ana-Maria Duduleanu a preluat poziția de Head of Marketing pentru Nutricia România, divizia de alimentație specializată a companiei Danone. În această calitate, Ana-Maria va coordona brandurile Aptamil și Milupa, precum și proiectele educaționale pentru o alimentație sănătoasă în primii ani de viață, pe care le...

Cornel Cărămizaru, numit Managing Director la FrieslandCampina Spania & Portugalia
Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 septembrie 2019

(Comunicat) Dupa un mandat de 4 ani ca Managing Director al FrieslandCampina Romania, Cornel Caramizaru a fost numit Managing Director Spania & Portugalia, mandatul sau incepand cu data de 1 octombrie 2019. Numirea succesorului se va face pana la acea data.   ʺAnul acesta a fost un an record pentru FrieslandCampina Romania si...