Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hiper-muschi de hiper-vaca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exemplarele bovine din rasa Belgian Blue au o musculatura dubla, in urma unei anomalii genetice. Aceasta mutatie genetica prezenta, conform portalului samcom.ro, exclusiv la rasa Belgian Blue, este apreciata pentru lipsa aproape totala a grasimilor din masa musculara impresionanta.

Vacile au muschii dublu dezvoltati datorita prezentei unei gene speciale in AND-ul animalelor, gena care suprima mistatina, proteina ce contracareaza cresterea necontrolata a animalelor.

Aceasta rasa a aparut in secolul 19, in Belgia, din incrucisarea rasei Charolais, cu o rasa britanica si una locala. Exemplarele impresionante, situate la un gabarit aproape dublu fata de al celorlalte bovine, fac senzatie la concursuri si targuri, dar sunt criticate deopotriva ajungand sa fie interzisa reproductia acestora pe teritoriul unor tari, precum Danemarca. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...