Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hiper-muschi de hiper-vaca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exemplarele bovine din rasa Belgian Blue au o musculatura dubla, in urma unei anomalii genetice. Aceasta mutatie genetica prezenta, conform portalului samcom.ro, exclusiv la rasa Belgian Blue, este apreciata pentru lipsa aproape totala a grasimilor din masa musculara impresionanta.

Vacile au muschii dublu dezvoltati datorita prezentei unei gene speciale in AND-ul animalelor, gena care suprima mistatina, proteina ce contracareaza cresterea necontrolata a animalelor.

Aceasta rasa a aparut in secolul 19, in Belgia, din incrucisarea rasei Charolais, cu o rasa britanica si una locala. Exemplarele impresionante, situate la un gabarit aproape dublu fata de al celorlalte bovine, fac senzatie la concursuri si targuri, dar sunt criticate deopotriva ajungand sa fie interzisa reproductia acestora pe teritoriul unor tari, precum Danemarca. (TS)

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...