Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Hiper-muschi de hiper-vaca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exemplarele bovine din rasa Belgian Blue au o musculatura dubla, in urma unei anomalii genetice. Aceasta mutatie genetica prezenta, conform portalului samcom.ro, exclusiv la rasa Belgian Blue, este apreciata pentru lipsa aproape totala a grasimilor din masa musculara impresionanta.

Vacile au muschii dublu dezvoltati datorita prezentei unei gene speciale in AND-ul animalelor, gena care suprima mistatina, proteina ce contracareaza cresterea necontrolata a animalelor.

Aceasta rasa a aparut in secolul 19, in Belgia, din incrucisarea rasei Charolais, cu o rasa britanica si una locala. Exemplarele impresionante, situate la un gabarit aproape dublu fata de al celorlalte bovine, fac senzatie la concursuri si targuri, dar sunt criticate deopotriva ajungand sa fie interzisa reproductia acestora pe teritoriul unor tari, precum Danemarca. (TS)

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...