Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hipermarket-urile din Grecia grav afectate de scăderea cruntă a consumului

Autor: Maria Demetriadmarți, 7 iunie, 2016

Primele trei luni ale acestui an reprezintă unul dintre cele mai slabe trimestre din istorie pentru supermarketurile din Grecia, vânzările scăzând cu aproape 8% faţă de perioada similară din 2015, scrie Kathimerini.

 

Declinul nu este rezultatul unor reduceri mari de preţuri, datele sugerând, din contră, o creştere modestă. Principalul motiv este scăderea cererii. Consumatorii cheltuie acum mai puţin până şi pentru produse de strictă necesitate.

 

O analiză a firmei de cercetare a pieţei IRI arată că trendul descendent care a început în a doua jumătate a anului trecut a luat amploare în primul trimestru din 2016. Vânzările au scăzut în valoare  cu 6% în ianuarie faţă de aceeaşi lună din 2015, cu 8,3% în februarie şi cu 8,8% în martie.

 

În volum, declinul este şi mai accentuat. În acest sens, în martie vânzările supermarketurilor s-au redus cu 13,5%, în februarie cu 11,7%, iar în ianuarie cu 11,2%. Cea mai puternică scădere, în perioada analizată, au înregistrat-o vânzările de alimente: -8,4% în valoare şi -13% în volum. (În imagine, un magazin din Grecia; Foto Daily Mail-6 iunie 2016)

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...