Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Hipermarket-urile din suceava: noi nu putem sa cumparam carnea cu kilogramul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Meridianului de Suceava, reprezentanti ai producatorilor agricoli din judetul Suceava s-au intalnit, ieri, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, cu reprezentantii hipermarketurilor Metro, Selgros si Carrefour, la Palatul Administrativ.

La intalnirea care a durat aproximativ o ora, au participat reprezentati ai Uniunii Fermierilor Bucovineni, asociatiei cultivatorilor de cartofi, ai pomicultorilor, asociatiei crescatorilor de vaci cu lapte, asociatiei crescatorilor de taurine, ai apicultorilor si cativa fermieri, iar din partea administratiei au fost prezenti presedintele CJ, Gheorghe Flutur, primarul de Suceava, Ion Lungu, si Dragos Juravle, consilier la cabinetul lui Gheorghe Flutur, fost director al Directiei Agricole si al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura.

Intentionam sa gasim solutii pentru ca producatorii romani sa intre in reteaua marilor magazine, pentru ca sunt putin ingrijorat de soarta produselor autohtone, a motivat Flutur scopul intalnirii.

Primarul Lungu le-a amintit reprezentantilor celor trei hipermarketuri sprijinul de care s-au bucurat din partea autoritatilor locale si judetene atunci cand au inceput investitiile in Suceava si le-a sugerat ca ar fi bine ca si ei sa ajute autoritatile in acest demers, bineinteles, in conditiile impuse de piata la raportul pret-calitate.

Producatorii de carne si lapte au acuzat procesatorii, care mentin pe piata o situatie ambigua si cresc preturile in drumul produsului catre cumparator.

Cei trei reprezentanti ai Metro, Selgros si Carrefour Suceava au anuntat din start ca ei nu au nici o legatura cu tema intalnirii, deoarece magazinele de la Suceava nu au compartiment de achizitii contracte, dar le-au explicat celor prezenti ca o retea de magazine nu poate cumpara lapte sau miere cu bidonul si nici carne cu kilogramul.

La noi, contractele se negociaza si se incheie spre sfarsitul anului. Asociatiile dumneavoastra sa desemneze o persoana care sa pregateasca o oferta ferma, cu conditiile de calitate, siguranta alimentara si ambalare prevazute de lege si sa negocieze cu noi. Nu cu noi cei de aici, ci cu colegii nostri care se ocupa de cumparari, a spus reprezentantul Carrefour.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...