Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hipermarketurile rusesti asteapta carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa miile de tone de legume si fructe aduse din Romania (cu precadere, din judetul Timis), comerciantii rusi cu greutate economica pregatesc raioanele hipermarketurilor pentru cantitatile de carne, deja comandate, ce urmeaza sa soseasca din Romania.

Rusii isi exprima intentia de a importa masiv carne de porc si pui, sub forma de carcase sau in (semi)preparate.

La intrebarea Ce ne recomanda?, adresata importatorilor de carne si oua rusi, la reuniunea economica din 7-8 octombrie (la care au participat si tari din spatiul extracomunitar) raspunsul a fost acelasi: Pretul.

Nu este exclus ca, dupa intalnirea comerciala la care au fost prezente si tari precum Albania sau Serbia, alte piete alimentare sa se indrepte catre productia noastra de carne. (Ioan ªerbanescu)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...