Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Hogan: 133 de milioane de euro, pentru promovarea cărnii europene

Autor: Mircea Demeterluni, 14 noiembrie, 2016

Phil Hogan, Comisarul european pentru Agricultură, a anunțat la finalul săptămânii trecute că, de la bugetul Uniunii Europene, va fi alocată suplimentar suma de 133 de milioane de euro, pentru promovarea cărnii de porc și de vită produsă în Europa.

 

Zonele de promovare la export a cărnii de porc și de vită europeană, care vor fi finanțate suplimentar sunt: Japonia, China, Asia de Sud-Est, America de Nord și Orientul Apropiat.

 

Phil Hogan a declarat pentru Global Meat News ”este nevoie de noi programe de dezvoltare și de promovare a sectorului european de carne, prin aceasta, urmărind ca, pe teritoriul Uniunii Europene, acest sector să genereze inclusiv 14.000 de noi locuri de muncă. Totodată, vizăm un program de creștere a exporturilor de carne de porc și de vită, din UE, în spații terțe, cu cca un miliard de euro, pentru a detensiona această zonă de producție aflată în dificultate.”

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.   Între timp, industria alimentelor congelate...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...