Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Horegate II cu actori din Olanda, Belgia, Franța și Spania

Autor: Ilie Stoianluni, 2 septembrie, 2013

Dupa ancheta privind carnea de cal gasita in lasagna, in care a fost implicata pe nedrept si Romania, un nou scandal iscat de acelasi tip de carne ia amploare in Europa.

Inspectorii sanitar-veterinari din cateva state membre UE au descoperit o filiera prin care se distribuia carne de cal improprie consumului uman. Este cunoscut faptul ca, in mai multe tari europene, carnea de cal reprezinta o delicatesa, iar traficantii au speculat cererea si au vandut carne provenind de la animale bolnave, indopate cu medicamente.

Potrivit anchetatorilor, s-a descoperit ca ar fi vorba de peste 3.000 de cai, iar filiera traficantilor opera in Olanda, Belgia, Franta si Spania. Practic, „mafia cabalina” cumpara cai de la diversi producatori, apoi falsifica certificatele de sanatate ale animalelor si le vindea unor abatoare din Franta. (www.enational.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...