Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hormonii de pui stresati sporesc evolutia campylobacter

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Eliberarea unui hormon de stres poate explica de ce anumite bacterii daunatoare ale alimentelor devin mai invazive in animale dupa transport, releva un studiu care a examinat comportamentul bacteriilor Campylobacter la puii de gaina. Cercetatorii au descoperit ca animalele secreta o cantitate mai mare din hormonul noradrelanin care ajuta dezvoltarea bacteriilor Campylobacter si Salmonella. Studiul a ajutat specialistii sa inteleaga cum poate fi tinuta sub control evolutia bacteriilor Campylobacter in mediul de productie, astfel incat preparatele din carnea de pui sa fie mai sigure din acest punct de vedere. Datele arata ca, dupa ce puii de gaina sunt transportati, nivelul de bacteria Campylobacter este mai mare decat atunci cand pasarile sunt in perimetrul fermei.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...