Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Hormonii de pui stresati sporesc evolutia campylobacter

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Eliberarea unui hormon de stres poate explica de ce anumite bacterii daunatoare ale alimentelor devin mai invazive in animale dupa transport, releva un studiu care a examinat comportamentul bacteriilor Campylobacter la puii de gaina. Cercetatorii au descoperit ca animalele secreta o cantitate mai mare din hormonul noradrelanin care ajuta dezvoltarea bacteriilor Campylobacter si Salmonella. Studiul a ajutat specialistii sa inteleaga cum poate fi tinuta sub control evolutia bacteriilor Campylobacter in mediul de productie, astfel incat preparatele din carnea de pui sa fie mai sigure din acest punct de vedere. Datele arata ca, dupa ce puii de gaina sunt transportati, nivelul de bacteria Campylobacter este mai mare decat atunci cand pasarile sunt in perimetrul fermei.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...