Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hormonii de pui stresati sporesc evolutia campylobacter

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Eliberarea unui hormon de stres poate explica de ce anumite bacterii daunatoare ale alimentelor devin mai invazive in animale dupa transport, releva un studiu care a examinat comportamentul bacteriilor Campylobacter la puii de gaina. Cercetatorii au descoperit ca animalele secreta o cantitate mai mare din hormonul noradrelanin care ajuta dezvoltarea bacteriilor Campylobacter si Salmonella. Studiul a ajutat specialistii sa inteleaga cum poate fi tinuta sub control evolutia bacteriilor Campylobacter in mediul de productie, astfel incat preparatele din carnea de pui sa fie mai sigure din acest punct de vedere. Datele arata ca, dupa ce puii de gaina sunt transportati, nivelul de bacteria Campylobacter este mai mare decat atunci cand pasarile sunt in perimetrul fermei.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...