Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Horsegate II: Procesator polonez acuzat de fraudă

Autor: Meat MIlkmarți, 17 septembrie, 2013

O companie poloneză procesatoare de carne atacă acuzațiile aduse de către o altă companie procesatoare de carne din Marea Britanie privind o presupusă livrare de carne de vită contaminată cu carne de cal, informează Globalmeatnews.com.

Săptamâna trecută, procesatorul britanic ABP a acuzat procesatorul polonez Food Service că a livrat carne de cal etichetată carne de vită și a depus o plângere la Înalta Curte. Cu toate acestea, Food Service a strigat că își va arăta nevinovăția.

ABP a acuzat Food Service că a aprovizionat operațiunile sale din Irlanda, Silvercrest Foods cu carne de vită contaminată. Compania poloneză a declarat în presă că nu a procesat carne de cal sau alte părți din cal în niciun fel până acum.

Într-un incident separat, ABP a acceptat un angajament financiar de la compania britanică Norwest Foods care aproviziona operațiunile sale Silvercrest cu carne de vită contaminată.

La momentul respectiv, ABP a declarat: “Norwest a recunoscut că poate fără știință și fără voință a aprovizionat carne de vită contaminată contrar condițiilor din contractul cu ABP. Norwest dorește să ceară scuze ABP pentru orice neplăcere cauzată de această aprovizionare.” (ER)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...