Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Horsgate: Calul românesc muge la Atena

Autor: Ilie Stoianjoi, 28 februarie, 2013

România nu scapă de scandalul cărnii de cal. Autoritatea greacă pentru controlul alimentelor (EFET) a anunţat ieri că a descoperit „ADN de cal în eşantioane” de carne de vită congelată importată din România, aproximativ o tonă din aceasta fiind confiscată, scrie AFP, citată de Agerpres.

”Două eşantioane pozitive au fost descoperite printre cele 26 de analize efectuate până în prezent”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de EFET.

Cele două eşantioane provin de la 1.064 kilograme de carne de vită congelată importată din România.
În urmă cu două zile, presa din Grecia scria că două companii elene, din Atena și Salonic, sunt suspectate că ar fi importat din Bulgaria carne de cal, pe care au vândut-o drept vită. Potrivit cotidianului Eleftherotypia, grecii ar fi consumat 740 de tone de carne de cal.

Comercializarea de carne de cal este legală în Grecia, însă vânzarea ei cu o altă etichetă reprezintă o infracțiune.

De asemenea, site-ul Zougla.gr scrie că este vizat și un furnizor din România, care ar fi vândut carne de cal drept vită. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...