Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Horsgate- Constantin Savu: ”Se dorește distrugerea sectorului de carne din România!”

Autor: Ilie Stoianvineri, 1 martie, 2013

Războiul pe piața europeană a cărnii continuă. Din varii motive, se pare că România trebuie eliminată din competiție. Astfel, după ce atacul venit dinspre țările din Vest, cu largul sprijin al presei de scandal din Marea Britanie și Franța, de două zile, prin intermediul unui site de două drahme, din Grecia, România este atacată din nou, în afacerea Horsegate care pare a nu se mai termina.

Conform datelor pe care le deținem, până la această oră nu s-a constatat nicio abatere de la legalitatea exportului de carne de vită către Grecia, după cum ne-a declarat telefonic domnul Constantin Savu, Director în cadrul ANSVSA, așa cum a reieșit din datele rezultate din controlul efectuat în cursul zilei de ieri. Domnia sa ne-a informat că, foarte curând, va prezenta probe ale nevinovăției exportatorilor români de carne de vită. ”Însuși faptul că România nu a fost notificată prin Sistemul rapid de alertă e o confirmare a faptului că, deocamdată, totul pare din nou o făcătură la nivel internațional. Nu știu cine vrea să distrugă sectorul din țara asta, dar trebuie să ne apărăm”, a adăugat oficialul ANSVSA.(I.S.)

Achim Irimescu întărește:

România nu a primit nicio notificare prin Sistemul rapid de alertă privind carnea de vită congelată care conţinea ADN de cal descoperită în Grecia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Nu am primit nicio notificare prin sistemul rapid de alertă şi nici din partea Autorităţii pentru controlul alimentelor din Grecia. Dacă vom primi o astfel de informare oficială vom face toate verificările. De obicei, prin sistemul rapid de alertă se transmit informaţii de siguranţă alimentară, dar aici este vorba de fraudă”, a mai spus Achim Irimescu.

Autoritatea greacă pentru controlul alimentelor (EFET) a anunţat miercuri că a descoperit ‘ADN de cal în eşantioane’ de carne de vită congelată importată din România, aproximativ o tonă din aceasta fiind confiscată.

”Două eşantioane pozitive au fost descoperite printre cele 26 de analize efectuate până în prezent’, se arată într-un comunicat dat publicităţii de EFET. Cele două eşantioane provin de la 1.064 kilograme de carne de vită congelată importată din România”, potrivit AFP. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...