Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Horsgate: Verificări la o companie din Sudul României

Autor: Ilie Stoianvineri, 1 martie, 2013

Autoritatea greacă pentru controlul alimentelor (EFET) va anunţa în cursul zilei de joi în sistemul rapid de alertă informaţiile despre societatea românească care a exportat carne de cal în Grecia etichetată ca fiind de vită, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

„Aseară am primit şi noi acel comunicat şi, pornind de la informaţiile din presă, am luat legătura cu ambasada şi cu autoritatea veterinară de la Atena. Ne-au informat că în cursul zilei de azi (joi n.r) vor introduce în sistemul rapid de alertă al UE informaţiile la care fac referire. Până în acest moment nu avem identificate loturile la care fac referire. Din ce ne-au spus, este vorba despre o societate din România, alta decât cele două incriminate anterior. Este o societate mare din sudul ţării, care a exportat direct în Grecia, nu prin acel intermediar şi care este acreditată şi pentru sacrificarea cailor”, a spus Constantin.

AFP relata miercuri că Autoritatea greacă pentru controlul alimentelor (EFET) a anunţat că a descoperit ‘ADN de cal în eşantioane’ de carne de vită congelată importată din România, aproximativ o tonă din aceasta fiind confiscată.

‘Două eşantioane pozitive au fost descoperite printre cele 26 de analize efectuate până în prezent’, se arată într-un comunicat dat publicităţii de EFET. Cele două eşantioane provin de la 1.064 kilograme de carne de vită congelată importată din România”, potrivit AFP. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...