Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hotarare a guvernului sirian: nu carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Invocand aparitia unor zoonoze cauzate de consumul carnii de porc, guvernul provizoriu de la Damasc a facut publica, prin intermediul ministrului Economiei si Comertului, o hotarare ce interzice intrarea pe teritoriul sirian a carnii de porc sau a alimentelor ce contin ingrediente suine, informeaza cotidianul local Ohod Foods.

Este de asemenea interzis traficul comercial intern cu carne de porc, liber pana in prezent pentru uz industrial sau pentru aprovizionarea unitatilor turistice.

Oficialul sirian a subliniat, de asemenea, ca pasagerilor sositi prin intermediul curselor aeriene trebuie sa le fie interzisa intrarea pe teritoriul Siriei cu produse alimentare de origine animala, indiferent de sursa, materie prima sau modalitate de conservare.

Hotararea executivului de la Damasc obliga, intr-unul dintre articole, Autoritatea Publica pentru Aviatie Civila sa previna calatorii, la imbarcare, ca pot transporta animale vii, numai insotite de certificate sanitar-veterinare de sanatate animala, alaturate certificatelor de sanatate ale pasagerilor. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...