Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Hotarare a guvernului sirian: nu carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Invocand aparitia unor zoonoze cauzate de consumul carnii de porc, guvernul provizoriu de la Damasc a facut publica, prin intermediul ministrului Economiei si Comertului, o hotarare ce interzice intrarea pe teritoriul sirian a carnii de porc sau a alimentelor ce contin ingrediente suine, informeaza cotidianul local Ohod Foods.

Este de asemenea interzis traficul comercial intern cu carne de porc, liber pana in prezent pentru uz industrial sau pentru aprovizionarea unitatilor turistice.

Oficialul sirian a subliniat, de asemenea, ca pasagerilor sositi prin intermediul curselor aeriene trebuie sa le fie interzisa intrarea pe teritoriul Siriei cu produse alimentare de origine animala, indiferent de sursa, materie prima sau modalitate de conservare.

Hotararea executivului de la Damasc obliga, intr-unul dintre articole, Autoritatea Publica pentru Aviatie Civila sa previna calatorii, la imbarcare, ca pot transporta animale vii, numai insotite de certificate sanitar-veterinare de sanatate animala, alaturate certificatelor de sanatate ale pasagerilor. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...