Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Hotnews: primul animal transgenetic destinat alimentatiei umane care ar putea fi aprobat de fda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii americani au reusit sa creeze o specie de somon care creste de doua ori mai repede decat rudele lui obisnuite. Asa cum explica AquaBounty, compania care l-a produs, acest peste ar fi primul animal transgenetic destinat alimentatiei umane care ar putea fi aprobat de FDA. Administratia ar crea astfel un precedent care ar servi interesele altor companii care au pus la punct animale create in urma unor modificari genetice – bovine rezistente la boala vacii nebune, porci din care putem produce o sunca mai buna pentru sanatate.

Aceasta crestere accelerata a somonului a fost obtinuta modificand gena care codifica un hormon de crestere de-ai pestelui. Fara modificarea genetica, somonul nu ar secreta acest hormon daca se afla in ape reci. Modificarea genetica a constat in producerea acestui hormon tot timpul anului, indiferent de temperatura apei. Astfel, pestele atinge dimensiunile la care poate fi comercializat dupa o perioada de 16-18 luni in loc de trei ani.

Conform New York Times, FDA ar putea valida 5 din cele 7 seturi de date stiintifice transmise de AquaBounty. Compania insista pe absenta unui pericol inerent produselor sale, roadele a mai mult de douazeci de ani de cercetare. Pestii au fost produsi pentru crescatorii inchise, asigura aceasta inainte sa precizeze ca este vorba doar de femele sterile, pentru a elimina orice risc de contaminare a somonilor obisnuiti.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...