Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ªi cei cu datorii la stat vor putea beneficia de subventia pe cap de animal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, APIA a eliminat conditia ca, la data depunerii cererii de sprijin, crescatorii de animale sa nu aiba datorii la bugetul de stat sau la bugetul local.

Pana anul trecut, inclusiv, dovada ca fermierul nu are, la data respectiva, datorii la stat era facuta doar printr-o declaratie pe proprie raspundere, depusa impreuna cu cererea de sprijin.

In anul 2010, peste 70.000 de bovine au fost excluse de la plata din cauza ca la data depunerii cererii de plata pentru sprijinul aferent platilor nationale directe complementare (CNDP), aveau datorii la bugetele locale sau de stat.

Au fost cazuri in care oamenii au pierdut sume foarte mari, de zeci de mii de euro, pentru amenzi de circulatie sau pentru ca nu au radiat la finante o masina pe care au vandut-o, declara, la inceputul acestui an, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Mircea Ciurea.

Presedintele FCBR a mai declarat: Am sustinut sa nu fie nevoie nici de certificat fiscal, nici de declaratia pe proprie raspundere.

Introducerea certificatului fiscal a fost propunerea APIA, cu care noi nu am fost de acord. Nu este inca batut in cuie, dar noi am sustinut sa nu fie nevoie nici de certificat fiscal, nici de declaratia pe proprie raspundere pentru ca, oricum, datoriile se platesc, chiar daca se platesc cu intarziere.

Daca sunt datori la Finante sau la bugetul local, fermierii, oricum, isi platesc datoria, ba mai platesc si penalitati pentru intarzieri. Nu este rea-vointa din partea fermierilor si nu cred ca este nevoie de un certificat fiscal.

Este o problema care se poate reglementa si altfel. Fermierul suporta consecintele, iar in cazul in care nu plateste este executat de Finante sau de Consiliul Local, a mai declarat Mircea Ciurea, presedintele FCBR.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...