Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ªi cei cu datorii la stat vor putea beneficia de subventia pe cap de animal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, APIA a eliminat conditia ca, la data depunerii cererii de sprijin, crescatorii de animale sa nu aiba datorii la bugetul de stat sau la bugetul local.

Pana anul trecut, inclusiv, dovada ca fermierul nu are, la data respectiva, datorii la stat era facuta doar printr-o declaratie pe proprie raspundere, depusa impreuna cu cererea de sprijin.

In anul 2010, peste 70.000 de bovine au fost excluse de la plata din cauza ca la data depunerii cererii de plata pentru sprijinul aferent platilor nationale directe complementare (CNDP), aveau datorii la bugetele locale sau de stat.

Au fost cazuri in care oamenii au pierdut sume foarte mari, de zeci de mii de euro, pentru amenzi de circulatie sau pentru ca nu au radiat la finante o masina pe care au vandut-o, declara, la inceputul acestui an, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Mircea Ciurea.

Presedintele FCBR a mai declarat: Am sustinut sa nu fie nevoie nici de certificat fiscal, nici de declaratia pe proprie raspundere.

Introducerea certificatului fiscal a fost propunerea APIA, cu care noi nu am fost de acord. Nu este inca batut in cuie, dar noi am sustinut sa nu fie nevoie nici de certificat fiscal, nici de declaratia pe proprie raspundere pentru ca, oricum, datoriile se platesc, chiar daca se platesc cu intarziere.

Daca sunt datori la Finante sau la bugetul local, fermierii, oricum, isi platesc datoria, ba mai platesc si penalitati pentru intarzieri. Nu este rea-vointa din partea fermierilor si nu cred ca este nevoie de un certificat fiscal.

Este o problema care se poate reglementa si altfel. Fermierul suporta consecintele, iar in cazul in care nu plateste este executat de Finante sau de Consiliul Local, a mai declarat Mircea Ciurea, presedintele FCBR.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...