Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Iar Constanța!? Inspectorii DSV au găsit din nou carne alterată pusă în comerț!

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 2 martie, 2016

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 22.02.2016 – 26.02.2016, s-au materializat prin verificări la 155 obiective: 15 restaurante, 5 cantine, 1 pizzerie, 7 baruri, 3 unităţi catering, 2 unităţi tip bistro, 2 fast food,  5 măcelării, 2 carmangerii, 15 laboratoare cofetărie/patiserie, 17 super/hipermarketuri, 10 magazine alimentare, 7 depozite alimentare, 2 unităţi tăiere, 2 unităţi procesare lapte,  4 unităţi prelucrare lapte, 1 unitate procesare peşte, 3 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 1 depozit legume fructe, 2 depozite seminţe consum, 4 unităţi comercializare congelate, 1 unitate reambalare, 3 unităţi morărit, 2 unităţi fabricare vin, 1 unitate fabricare ulei, 1 unitate fabricare apă carbogazoasă, 37 exploataţii nonprofesionale de animale.

 

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la refuzul identificării şi înregistrării animalelor de către deţinători, neanunţarea persoanelor juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, condiţii necorespunzătoare de igienă a spaţiului de prelucrare şi depozitare, a utilajelor şi ustensilelor de lucru.

 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  3 (trei) sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 4.950 lei şi 5 (cinci) avertismente.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 9045 kg, lapte şi produse lactate – 1885 kg,  peşte şi produse din peşte – 2238 kg, ouă – 146 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 178.843 lei.

 

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetățean...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a...