Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Iaurtul cu 17 % grăsime face furori!

Autor: Nora Marinmiercuri, 10 octombrie, 2018

Un Start-Up din San Francisco, Peak Yogurt, sparge piața făcând uitate temerile față de grăsimi ba, mai mult urmând cele mai noi tendințe și informații științifice, care spun că grăsimile din alimente sunt cât se poate de benefice, dacă sunt consumate cu moderație.

 

Așa că, Peak Yogurt a lansat iaurtul cu 17 % grăsime, alături de încă două variante, cu 16 și 15 % grăsimi din lapte. Compania nu se sfiește să afirme în campnaiile sale publicitare: „Grăsimea din lapte este una dintre superalimentele originale ale naturii.”

 

Produsul este creația Inginerului specializat în fermentație industrială, Evan Sims, care a început, în 2015, să folosească grăsimile din laptele eco și să producă iaurt și smântână în propria bucătărie. Ulterior,  văzând că lactatele sale se bucură de un imens succes, s-a asociat cu un ambalator din Portland, iar, din 2017, își vinde produsele în magazine independente din Bay Area, Portland și Seattle. Încurajat de interesul comunității, el a lansat de asemenea o afacere directă către consumatori, care permite fanilor să cumpere iaurturile în vrac.

 

„Grăsimea este cea mai bună parte a laptelui. Are toată energia care nu scade zahărul din sânge și toți acești nutrienți solubili în grăsimi, acidul butiric, acest acid gras cu lanț scurt care funcționează în sinergie cu probioticele din iaurt și este într-adevăr unul dintre principalele superalimente din natură. Am citit toate studiile clinice privind grăsimile saturate și am ajuns la convingerea fermă că sfatul pentru a evita grăsimea saturată, din cauza riscului bolilor de inimă, nu a avut niciodată o bază solidă.

 

Cele trei variante de iaurt sunt:

 

  • Natur (270 cals, 24g grăsime-17 %, 8g proteine, 4g zahăr)
  • Vanilie (270 cals, 22g grăsime-16 %, 7g proteine, 10g zahăr)
  • Căpșuni (260 catel, 21g grăsime-15 %, 7g proteine, 11g zahăr)

 

Lista ingredientelor este următoarea: lapte organic pasteurizat, smântână organică pasteurizată, concentrat proteic din lapte, pectină și culturi active.

Strategii de design al produselor funcționale din carne
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 iunie 2018

În ultimii ani, a fost acordată o atenție deosebită funcțiilor fiziologice ale alimentelor, ca urmare a preocupărilor din ce în ce mai mari pentru sănătate, din partea consumatorilor. Cu toate că au existat până în prezent informații limitate privind funcționalitățile fiziologice ale cărnii, au fost studiați câțiva compuși...

MicroCheese și ScreenCheese, platforme pentru eficientizarea producției de brânzeturi
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 21 iunie 2018

Cheia acceptabilității brânzeturilor de către consumatori o dau calitatea aromei și textura. Tendințele actuale, privind brânzeturile cu conținut redus de grăsime, au pus în fața procesatorilor noi provocări la care s-a încercat să se răspundă prin elaborarea de modele de screening a brânzeturilor, pentru a înțelege mai bine,...