Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Iaurtul cu afumatura, tema de licenta a studentilor din cluj

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Potrivit Mediafax, preluat de Agroazi, iaurtul cu cotlet haiducesc, berea cu cirese si crema de unt cu ulei de palmier s-au numarat printre produsele inovatoare ale studentilor din Cluj de la Medicina Veterinara, create pentru examenul de licenta din acest an si expuse pentru degustare, scrie Mediafax.

Aproximativ 60 de studenti din anul IV de la Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj, care se pregatesc de examenul de licenta, si-au prezentat in holul Institutului pentru ªtiintele Vietii din cadrul universitatii, produsele realizate, pentru care vor primi note.

Astfel, meniul romanilor s-ar putea imbunatati, in viitor, cu preparate si bauturi concepute special de studenti, printre care se numara branza telemea din lapte de capra cu adaos de marar, bere cu cirese, specialitati de ciocolata, iaurt cu carne – cotlet haiducesc, paine din faina integrala, salam afumat de peste cu proteina de soia, distilate din vin invechite prin metode moderne, crema de unt cu ulei de palmier, covrigei cu tarate si rozmarin sau vin medicinal de macese.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Iaurtul cu afumatura, tema de licenta a studentilor din cluj

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Mediafax, preluat de Agroazi, iaurtul cu cotlet haiducesc, berea cu cirese si crema de unt cu ulei de palmier s-au numarat printre produsele inovatoare ale studentilor din Cluj de la Medicina Veterinara, create pentru examenul de licenta din acest an si expuse pentru degustare, scrie Mediafax.

Aproximativ 60 de studenti din anul IV de la Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj, care se pregatesc de examenul de licenta, si-au prezentat, miercuri, in holul Institutului pentru ªtiintele Vietii din cadrul universitatii, produsele realizate, pentru care vor primi note.

Astfel, meniul romanilor s-ar putea imbunatati, in viitor, cu preparate si bauturi concepute special de studenti, printre care se numara branza telemea din lapte de capra cu adaos de marar, bere cu cirese, specialitati de ciocolata, iaurt cu carne – cotlet haiducesc, paine din faina integrala, salam afumat de peste cu proteina de soia, distilate din vin invechite prin metode moderne, crema de unt cu ulei de palmier, covrigei cu tarate si rozmarin sau vin medicinal de macese.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...