Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Icelandia: 25 de tone de gheață alimentară, pe zi

Autor: Meat MIlkjoi, 14 august, 2014

Gabriel şi Florin Pleşca, doi fraţi din Oradea de 40 de ani, respectiv 42 de ani, au dezvoltat fabrica de gheaţă alimentară Icelandia în hiper­marketuri şi în segmentul HoReCa.

Ideea afacerii a venit în urmă cu 13 ani când Gabriel Pleşca şi so­ţia lui au observat că pe barul dintr-o pizzerie frapiera era în per­manenţă goală, noteaza Ziarul financiar.

„La câteva luni după această poveste am fost în vizită împreună cu Florin, fratele şi asociatul meu, în Ungaria unde am văzut afacerea. Am contactat compania, ne-am întâlnit cu proprietarii şi de acolo începând, totul s-a transformat în istorie“, povesteşte Gabriel Pleşca, absolvent al Facultăţii de Ingineria Managerială şi Tehnologică, profil inginerie economică. La acel moment fabrica Icelandia era singura de acest gen din ţară.

Unitatea de producţie pe care o deţin cei doi fraţi în Oradea a ajuns la o producţie de 25.000 de kilograme de gheaţă pe zi comparativ cu anul de debut când „două maşini ruseşti produceau în total 50 de kilograme de ghea­ţă pe zi“. Icelandia are în por­tofoliu atât gheaţă cu­buri, măcinată pentru cock­tailuri sau vrac, cât şi sculpturi de gheaţă sau blocuri de gheaţă. (Mai multe, pe www.zf.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...