Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Icre și carne de contrabandă în restaurante de lux

Autor: Meat MIlkluni, 19 mai, 2014

Patru tone de sturion, 80 de kilograme de icre negre, 250 de kilograme de calcan şi peste o mie de kilometri de plase au fost confiscate, vineri, de poliţişti. Poliţiştii au descins la mai multe restaurante din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol, în care sunt implicaţi peste 400 de poliţişti, care fac zeci de percheziţii în şase judeţe şi în Bucureşti.

„Sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost declanşată o amplă acţiune în cadrul unui dosar în care sunt cercetate fapte de braconaj piscicol cu specii protejate şi evaziune fiscală, fiind de asemenea verificat şi modul de folosire a fondurilor europene. Peste 400 de poliţişti au fost angrenaţi în efectuarea a 48 de percheziţii, pe raza a 6 judeţe, respectiv Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi a municipiului Bucureşti”, transmite Poliţia Română.

Percheziţiile s-au desfăşurat la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul depozitării şi comercializării peştelui şi a produselor din peşte, spaţii de depozitare, crescătorii, localuri publice, dar şi locuinţe ale unor persoane fizice, în vederea destructurării unor reţele locale specializate în braconaj piscicol (cu specii protejate).

De asemenea, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, împreună cu inspectori fiscali ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală efectuează mai multe controale la operatori economici, din Bucureşti, specializaţi în comercializarea produselor piscicole, în vederea stabilirii legalităţii provenienţei mărfii.

Poliția precizează că până în prezent, au fost depistate aproximativ 4 tone de sturioni, 80 kg. de icre negre, 50 kg. de icre de la alte specii de pești, 250 kg. de calcan, 90 de kg. de alte specii de peşte etc.

De asemenea, echipele de control au depistat și ridicat foarte multe ustensile şi plase monofilament folosite la activitatea de braconaj piscicol, până în prezent, numai în zona Ialomiţa, fiind încărcate 3 camioane, un camion la Brăila, iar o navă a fost încărcată la Sulina, la finalizarea activităților urmând a fi făcut un inventar exact. (evz.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...