Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Identificarea electronica in sprijinul sigurantei alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei stiri agroinfo.ro, comisia Europeana a adoptat o propunere care, atunci cand va fi implementata, va spori si mai mult siguranta alimentara si va proteja mai bine sanatatea animalelor pe teritoriul UE.

Propunerea Comisiei prevede cadrul legal pentru introducerea, pentru prima data si pe o baza voluntara, a unui sistem electronic de identificare (EID) pentru bovine. Tehnologia este deja folosita in mai multe state membre ale UE, insa in regim privat, avand ca scop principal gestionarea exploatatiei.

Punerea sa in aplicare pe o scara mai larga va consolida sistemul de trasabilitate actual pentru animalele din specia bovina si a produselor alimentare (de exemplu, carne de vita), facandu-l mai rapid si mai precis, sustin reprezentantii Comisiei.

In cele din urma, acesta poate aduce beneficii pentru fermieri si alte parti interesate, deoarece va reduce povara administrativa prin simplificarea procedurilor birocratice curente. In ciuda caracterului sau voluntar, propunerea CE permite statelor membre sa introduca un regim obligatoriu la nivel national.

Acesta este un nou pas inainte in consolidarea sigurantei lantului alimentar din UE, sustine comisarul european pentru Sanatate si Consumatori, John Dalli. Sistemul electronic de identificare a bovinelor este privit si ca o masura de protectie pentru consumatori, urmand sa ajute la prevenirea si controlul bolilor si gestionarea crizelor.

Autoritatile de la Bruxelles sunt de parere ca, odata introdus acest sistem, va creste competitivitatea sectorului si se vor imbunatati perspectivele comerciale. Unitatile de prelucrare a carnii si comerciantii de animale vii vor beneficia, de asemenea, printr-o reducere a costului fortei de munca. Indirect, acesta va contribui la gestionarea si supravegherea implementarii anumitor scheme de ajutor comunitar in domeniul agriculturii.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...