Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IDF a publicat Buletinul de orientare ”Listeria”

Autor: Mircea Demetermiercuri, 6 noiembrie, 2019

Federația Internațională a Produselor Lactate (IDF) a publicat Buletinul care contine noile orientări ale acțiunilor suplimentare care pot fi întreprinse în procesul de producție, pentru a reduce riscul contaminării cu Listeria a laptelui din ferme si in produsele lactate.

 

Protejarea împotriva listeriozei, o boală rară și severă alimentară cauzată de agentul patogen Listeria monocytogenes, are o importanță semnificativă pentru industria alimentară. În cazul produselor lactate, pasteurizarea a avut un impact major asupra reducerii apariției listeriozei, dar contaminarea produselor lactate prelucrate apare încă în rare ocazii. Între 1985 și 2019, au fost înregistrate 40 de focare majore înregistrate de listerioză asociate cu produse lactate pasteurizate comercial.

 

În majoritatea cazurilor în care a fost identificată o sursă, L. monocytogenes a fost găsită în nișe în mediul de procesare a produselor lactate, iar contaminarea produsului final s-a produs din cauza contaminării încrucișate, după pasteurizare. Pentru a reduce la minimum riscul de contaminare Listeria în procesul de producție a produselor lactate, IDF și-a dezvoltat noul buletin, „Ecology of Listeria spp. și Listeria monocytogenes – Semnificația producției de produse lactate. ”

 

Buletinul rezumă zonele de risc și măsurile care ar trebui luate în procesul de producție alimentară pentru a reduce riscul contaminării cu L. monocytogenes în produsele lactate.

 

François Bourdichon, autorul principal al publicației și actualul președinte al comitetului permanent al IDF privind igiena microbiologică, a declarat: „Managementul eficient și analiza pericolelor în mediul de procesare a produselor lactate pot reduce la minimum probabilitatea contaminării cu L. monocytogenes, asigurând astfel o mai bună asigurare a siguranței alimentare. “

 

El a adăugat buletinul oferă detalii despre măsurile suplimentare care trebuie luate pentru a evita contaminarea și pentru a asigura siguranța produselor lactate.

 

Progresele recente în urmărirea surselor pot ajuta la caracterizarea tulpinilor rezidente, rezistența lor la agenții de curățare și aderarea la suprafețele de contact ale produselor lactate. Măsurile de control pot fi personalizate pentru o mai bună potrivire pentru scop, cu un design igienic mai bun și o justificare bună pentru utilizarea agenților de curățare chimici.

 

Practicile bune de muls reduc prevalența L. monocytogenes în lactatele procesate, în timp ce pasteurizarea reduce contaminarea (dacă este cazul) a laptelui procesat cu L. monocytogenes. Procesul de protecție a mediului de protecție împotriva re-contaminării.

Trasabilitatea cărnii, pusă sub lupă la Anuga 2019
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 29 august 2019

În acest an, târgul Anuga va pune accentul pe trasabilitatea produselor. Organizatorii săi au explicat cum consumatorii pun un preț ridicat asupra regionalității și trasabilității produselor și abordează temele bunăstării și protecției animalelor.   Într-un comunicat transmis redacției Meat.Milk, organizatorii Anuga...

”New Deal for Consumer ”și noile principii de informare în on-line a consumatorilor
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 26 iulie 2019

Recent, comunitatea europeană de afaceri și comerț reunită sub sigla Eurocommerce, și-a prezentat în mod voluntar un nou instrument de informare destinat consumatorilor care fac achiziții on-line.   Scopul inițiativei este acela de a ajuta companiile să găsească modalități mai bune de prezentare a informațiilor către...