Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IDF a publicat Buletinul de orientare ”Listeria”

Autor: Mircea Demetermiercuri, 6 noiembrie, 2019

Federația Internațională a Produselor Lactate (IDF) a publicat Buletinul care contine noile orientări ale acțiunilor suplimentare care pot fi întreprinse în procesul de producție, pentru a reduce riscul contaminării cu Listeria a laptelui din ferme si in produsele lactate.

 

Protejarea împotriva listeriozei, o boală rară și severă alimentară cauzată de agentul patogen Listeria monocytogenes, are o importanță semnificativă pentru industria alimentară. În cazul produselor lactate, pasteurizarea a avut un impact major asupra reducerii apariției listeriozei, dar contaminarea produselor lactate prelucrate apare încă în rare ocazii. Între 1985 și 2019, au fost înregistrate 40 de focare majore înregistrate de listerioză asociate cu produse lactate pasteurizate comercial.

 

În majoritatea cazurilor în care a fost identificată o sursă, L. monocytogenes a fost găsită în nișe în mediul de procesare a produselor lactate, iar contaminarea produsului final s-a produs din cauza contaminării încrucișate, după pasteurizare. Pentru a reduce la minimum riscul de contaminare Listeria în procesul de producție a produselor lactate, IDF și-a dezvoltat noul buletin, „Ecology of Listeria spp. și Listeria monocytogenes – Semnificația producției de produse lactate. ”

 

Buletinul rezumă zonele de risc și măsurile care ar trebui luate în procesul de producție alimentară pentru a reduce riscul contaminării cu L. monocytogenes în produsele lactate.

 

François Bourdichon, autorul principal al publicației și actualul președinte al comitetului permanent al IDF privind igiena microbiologică, a declarat: „Managementul eficient și analiza pericolelor în mediul de procesare a produselor lactate pot reduce la minimum probabilitatea contaminării cu L. monocytogenes, asigurând astfel o mai bună asigurare a siguranței alimentare. “

 

El a adăugat buletinul oferă detalii despre măsurile suplimentare care trebuie luate pentru a evita contaminarea și pentru a asigura siguranța produselor lactate.

 

Progresele recente în urmărirea surselor pot ajuta la caracterizarea tulpinilor rezidente, rezistența lor la agenții de curățare și aderarea la suprafețele de contact ale produselor lactate. Măsurile de control pot fi personalizate pentru o mai bună potrivire pentru scop, cu un design igienic mai bun și o justificare bună pentru utilizarea agenților de curățare chimici.

 

Practicile bune de muls reduc prevalența L. monocytogenes în lactatele procesate, în timp ce pasteurizarea reduce contaminarea (dacă este cazul) a laptelui procesat cu L. monocytogenes. Procesul de protecție a mediului de protecție împotriva re-contaminării.

Canada încurajează imigrația specialiștilor în procesarea cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 aprilie 2019

Consiliul Canadian al Cărnii (CMC) a salutat miscarea Guvernului de la Otawa care a introdus un program pilot de imigrare de trei ani, pentru a sprijini imigrația specialiștilor și muncitorilor non-sezonieri, cu norma intreaga și care sa includa o cale catre rezidenta permanenta, pentru a fi angajați de companiile de procesare a...

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 ianuarie 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.   Țara asiatică a fost una dintre cele mai grave națiuni afectate de boală, deoarece porcii domestici au contractat ASF în 24 de...