Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IDF a sărbătorit Ziua Mondială a Laptelui în Școli

Autor: Mircea Demeterjoi, 3 octombrie, 2019

Federația Internațională a Laptelui (IDF) a sărbătorit Ziua Mondială a Laptei Școlare în cadrul Summit-ului Mondial al Laptelui IDF 2019 de la Istanbul, Turcia, anunțând o revizuire a programelor globale de lapte școlar.

 

În urma cercetărilor sale anterioare, Federatia a anunțat elaborarea unui nou buletin pentru programele de lapte școlar. Publicația va compila date despre diferite programe din întreaga lume, oferind informații despre gama de produse, împreună cu datele brute și o revizuire a literaturii.

 

Liderul echipei de acțiune a IDF, Maretha Vermaak, a declarat despre proiectul Ziua laptelui școlar:  ”Recunoaștem importanța programelor de lapte școlar și contribuția lor pozitivă la sănătatea și nutriția copiilor, cu o previzualizare a revizuirii extinse a IDF a programelor globale de lapte școlar.

 

Este vital ca și guvernele să recunoască importanța programelor de lapte școlar în promovarea sănătății la copiii noștri, iar datele vor fi de asemenea neprețuite pentru cei care doresc să implementeze programe de lapte școlar în țara lor.”

 

Noua ediție va include, de asemenea, o revizuire a dovezilor privind beneficiile nutriționale ale acestor programe, oferind noi perspective asupra impactului global al SMP. Raportul va examina implementarea, administrarea, promovarea, nutriția și alte aspecte și este destinat să fie o sursă de informații pentru managerii programelor de lapte școlar din întreaga lume. La sfârșitul lunii noiembrie 2019 va fi disponibil un buletin special al IDF, cu privire la programele de lapte școlar.

Eurobarometru: 60 % dintre cetățenii UE consideră benefic comerțul internațional
Autor: meatmilk  /   luni, 25 noiembrie 2019

Rezultatele unui sondaj Eurobarometru special, publicat de Comisia Europeană, arată că 60 % dintre europeni consideră că ei beneficiază personal de pe urma comerțului internațional, procent care este cu 16 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu 10 ani, când s-a efectuat ultimul astfel de sondaj.   Acesta a arătat, de...

Adam Grant-Danone: Consumatorii și-au pierdut încrederea în industria alimentară
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 noiembrie 2019

Potrivit Dairy Reporter, gigantul alimentar francez Dadone a cerut un spirit de colaborare în industria alimentară și a îndemnat întreprinderile FMCG care operează la nivel mondial să devină certificate ”B Corp”, pentru a se angaja la crearea unui sistem alimentar durabil și la recâștigarea încrederii...