Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IDF World Dairy Summit 2018 va avea loc în Coreea de Sud

Autor: Nora Marinmiercuri, 29 august, 2018

Experții globali în tehnologii inteligente de fermă își vor împărtăși experiența la Summitul Mondial al laptelui, care în acest an se va desfășura la Daejeon, Coreea de Sud, în perioada 15-19 octombrie.

 

În centrul dezbaterilor va sta aplicarea tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), transformarea fermelor de lapte în ferme inteligente, stimulând sectorul lactatelor, internetul obiectelor (IoT), utilizarea datelor și a roboticii, sporirea eficienței și productivității în gestionarea fermelor. Iată cele mai importante secțiuni:

 

Bio-senzori și robotică

 

Dr. Hen Honig de la Organizația de Cercetare Agricolă din Israel, va examina utilitatea biosenzorilor în fermele de lapte într-o sesiune specială pe tema fermelor inteligente (ICT Smart Farm) pe 17 octombrie. „Bio-senzorii sunt folositori în toate aspectele legate de activitățile lactate, inclusiv monitorizarea condițiilor fiziologice ale vacilor și a sănătății lor generale”, a spus Honig, care a adăugat: „Există multe tipuri de biosenzori, disponibile pe piață, având perspective extraordinare de creștere în viitor”.

 

Utilizarea roboticii în fermele de lapte pentru sistemele automate de muls și hrănire va fi discutată de Timo Joosten de la Leyly International, Franța.

 

IoT și Big Data

 

IoT și Big Data-Cloud computing, care au fost integrate în agricultura inteligentă, sunt deja utilizate intens de agricultorii japonezi. Soichio Honda, din Farm Note, Japonia, va discuta despre integrarea acesotra și dezvoltarea proceselor de automatizare și control.

 

Utilizarea datelor importante pentru sănătatea și bunăstarea animalelor va fi abordată de Marion Carrier, de la CybeleTech, Franța, împreună cu dr. Luis Tedeschi, de la Universitatea A & M din Statele Unite ale Americii, care vor vorbi despre modelarea și agricultura de precizie.

 

„Întrucât interacțiunea dintre agricultura de precizie și modelarea computerizată devine realitate, profitabilitatea maximă a unei ferme de lapte se realizează prin optimizarea performanței individuale a vacii de lapte, până la punctul în care bunăstarea animalelor și productivitatea sunt încorporate în sistemele de sprijin decizional”, a spus Tedeschi.

 

Importanța integrării datelor în tehnologiile de precizie pentru a spori eficiența fermelor de lapte, calitatea produselor și impactul redus asupra mediului va fi dezbătută de Dr. Laurence Shalloo din Teagasc, Irlanda, care afirmă: „Tehnologiile de precizie bazate pe soluții pot oferi beneficii reale în ceea ce privește rentabilitatea, durabilitatea și reziliența, prin furnizarea de soluții de management informatizate, în timp real, către fermier”.

 

Agricultura inteligentă

Directorul general al IDF, Caroline Emond, susține că există multe lucruri de învățat din agricultura inteligentă, care vor conduce la dezvoltarea afacerilor pentru ziua de azi și viitorul într-un mediu comercial competitiv global:

 

„Tehnologiile inteligente din agricultură pot oferi fermelor de lapte un avantaj, comparativ prin maximizarea producției, prin monitorizare și adaptare”, a spus Emond.

 

Teme de politici generale

 

Evenimentulva debuta cu simpozionul, „SDG-urile și rolul dorit al industriei mondiale a laptelui”, care va fi coordonat de fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon.

 

Alte subiecte importante vor fi: ”Politici în domeniul lactatelor și economie”, ”Managementul agriculturii”, al VI-lea Simpozion IDF privind știința și tehnologia laptelui fermentat, ”Marketing, mediul inconjurator și siguranța alimentară”, ”Nutriția, sănătatea și bunăstarea animalelor”, precum și sesiunile speciale privind ”Laptele școlar” și ”Smart Farm și lapte fermentat: beneficii pentru sănătate”.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...