Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ieri s-a sărbătorit Ziua Națională a Medicului Veterinar

Autor: Meat MIlkvineri, 16 mai, 2014

Ziua Națională a Medicului Veterinar sărbătorită pe 15 mai este cel mai bun prilej pentru a ne aminti și pentru a-i onora pe profesioniștii medicinii veterinare, parteneri de încredere ai crescătorilor de animale, cei cu ajutorul cărora fermierii reușesc să facă performanță și profit.

Despre relația dintre fermier și medicul veterinar a vorbit Conf. dr. Viorel Andronie, președintele Colegiului Medicilor Veterinari din România (CMV).

”Fără un medic, indiferent că e privat sau că e de stat, fără un medic veterinar zootehnia nu poate să aibă posibilitatea de a-și valorifica rezultatul muncii. (…) Conform legislației actuale europene, naționale, indiferent care ar fi ea, ca un fermier să își poată vinde produsele – animale vii sau produse de origine animală, nu poate să facă acest lucru dacă acea exploatație nu are un contract de asistență, pe de o parte cu un medic veterinar de liberă practică, și de supraveghere a programului strategic, pe de altă parte. Deci aceste două lucruri sunt esențiale”, explică președintele CMV. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...