Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

IFCN: Global Dairy Top 20 dă câștigătoare o cooperativă din Statele Unite

Autor: Nora Marinmiercuri, 3 octombrie, 2018

IFCN, rețeaua de cercetare în domeniul produselor lactate, a publicat Top 20 a procesatorilor de lapte din întreaga lume. Clasamentul este cu totul surprinzător, fiind foarte mult diferit de cel realizat de Rabobank.

 

Acest clasament întocmit de IFCN este publicat în fiecare an și prezintă cota de piață a celor mai mari producători de lactate. Primii 20 de procesatori de lapte colectează 211 milioane de tone de lapte, ceea ce reprezintă 25,4% din totalul laptelui produs în întreaga lume.

 

Potrivit Top-ului, producătorii de lactate din America își confirmă pozițiile și dimensiunea afacerilor și în 2018, cu un aport de lapte de 29,2 milioane de tone, deținând 3,5% din cota de piață totală a producției totale de lapte din lume. La rândul lor, Fonterra și Lactalis și-au păstrat a doua și a treia poziție în clasament, în comparație cu situația din 2016.

 

De remarcat că în top 20 sunt patru companii din SUA, în timp ce China, Germania și Canada au câte două firme pe listă. Cum spuneam, mult diferit de clasamentele Rabobank, Top-ul IFCN plaseaz[, de exemplu, compania Danone foarte jos, pe un mediocru loc 10!

 

New entry după 20 de ani!

 

Saputo și-a mărit afacerea și volumul cu aproximativ 2,1 milioane de tone, datorită achiziționării companiei Murray Goulburn din Australia, urcând două locuri în clasament, de pe nouă, pe locul al șaptelea.

 

Compania indiană Amul a urcat și ea de pe locul al 13-lea, pe al nouălea, cu 9,3 milioane de tone, determinată de creșterea consumului de lapte și de faptul că IFCN a decis să standardizeze analiza volumului de lapte procesat din conținutul natural, la 4% grăsimi și 3,3% proteine.

 

După 20 de ani singura intrare nouă în Top este cea a firmei Bongrain-Savencia, în timp ce singura companie care iese din clasament este compania americană Land O ‘Lakes.

 

Cifra de afaceri estimată pe kilogram de lapte variază între 0,50-2,00 dolari pe kg, în 2017, ceea ce reprezintă o medie de un dolar, pentru primii 20 de procesatori. Ca observație, putem spune că Top-ul IFCN diferă foarte mult, față de cel realizat de Rabobank, datorită standardizării amintite mai sus, așadar, ca urmare a punerii accentului pe calitate. Dar, iată mai jos clasamentul IFCN la zi:

 

Rabobank: Doar multinaționalele vor rămâne competitive pe piața cărnii de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 18 octombrie 2018

Sectorul global al creșterii păsărilor s-a confruntat cu o serie de provocări în ultimul deceniu, într-o piață în schimbare rapidă, dar cum ar trebui să se adapteze întreprinderile pentru viitor, s-au întrebat experții Rabobank?   Amenințări continue   Comerțul la nivel mondial a fost din ce în ce mai...

FAO: În septembrie, indicele prețului mondial la alimente a scăzut
Autor: meatmilk  /   joi, 11 octombrie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au scăzut în luna septembrie datorită creșterii stocurilor produselor de bază. Indicele FAO pentru prețurile la alimente a scăzut cu 1,4% față de luna august și este acum cu 7,4% sub nivelul din septembrie 2017.   Indicele FAO pentru prețurile la cereale a...