Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale

Autor: meatmilkjoi, 7 februarie, 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe piață.

 

Între 4-9 mai, companiile internaționale de renume vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre tendințele și evoluțiile majore din industria de prelucrare a cărnii. O cantitate considerabilă de spațiu este dedicată optimizării proceselor de producție. Exemplele de bune practici prezentate la târg oferă vizitatorilor comerțului o serie de sugestii valoroase în acest sens, împreună cu asistență în luarea deciziilor relevante.

 

Senzorii inteligenți, simțuri pentru mașini

 

În „fabrica inteligentă”, produsele și mașinile individuale răspândite în întreaga fabrică trebuie să comunice între ele și să se organizeze, să se reglementeze și să se monitorizeze. Una dintre cerințele de bază pentru acest lucru este disponibilitatea rapidă, în orice moment, a datelor de stare privind produsele, mașinile și mecanismele de antrenare, rulmenții și așa mai departe.

 

Această sarcină este realizată de așa-numitele „senzori inteligenți”. Pe lângă senzorul propriu-zis, care surprinde amploarea parametrului relevant, acestea includ microprocesoare integrate pentru procesarea și analizarea semnalelor. Alături de parametrii tradiționali, cum ar fi temperatura, consumul de energie, cuplul și presiunea, se înregistrează, de asemenea, gaze și contaminare microbiană.

 

Modificarea paradigmei în „monitorizarea stării”

 

Întreținerea tradițională la intervale fixe sau la un anumit număr de ore de funcționare are loc, de obicei, prea devreme, din motive de siguranță și, prin urmare, scurtează în mod inutil timpul de funcționare a componentelor care încă sunt perfect funcționale, cum ar fi unitățile, arborii și rulmenții. Ca urmare, companiile pierd atât bani, cât și resurse valoroase.

 

Daunele mecanice nu apar doar de nicăieri. Ele se precizează bine în avans cu zgomote neobișnuite, vibrații care apar brusc sau cu creșterea temperaturii, precum și cu creșterea consumului de energie și altele asemenea. Aceste modificări pot fi culese cu ajutorul senzorilor inteligenți în timp real, monitorizați online și evaluați, utilizând un CMS adecvat (Software de monitorizare a condițiilor). Acest lucru face posibilă orientarea mai precisă a lucrărilor de întreținere și oferă informații valoroase privind optimizarea posibilă a mașinilor și a instalațiilor.

 

Cipurile RFID

 

Identificarea prin radiofrecvență (RFID) face posibilă transmiterea de date fără fir în timp real între transpondere și capetele de citire și scriere. Transponderele integrate în cârligele de sacrificare, jgheaburile, paletele, ambalajul sau părțile mașinii comunică bidirecțional cu capetele de citire și scriere instalate la stațiile de procesare și ambalare.

 

Astfel, de exemplu, nu numai cipurile RFID montate din fabrică din cuțitele de slicer păstrează datele geometrice ale lamelor, ci stochează și orarele de ascuțire care merg împreună cu ele și cu codul și numerele de serie.

 

Capul de citire și scriere RFID instalat în modulul de ascuțire citește datele de la lamă, identifică-l, realizează procedurile corespunzătoare de ascuțire și apoi actualizează datele transponderului, inclusiv detalii despre disponibilitatea rămasă. Acest principiu poate fi aplicat în multe alte procese și proceduri de-a lungul schimbării creării valorii.

 

Sistemele de vizualizare asigură eficiența, transparența și calitatea

 

Combinația dintre aparatul foto digital și software-ul pentru evaluarea imaginilor oferă mașinilor posibilitatea de a vedea și, împreună cu acestea, deschide posibilitatea reacției lor, în moduri specifice și adecvate, la schimbările în mediul lor și la luarea deciziilor.

 

Ca urmare, pot recunoaște locația, poziția, orientarea, forma, dimensiunea și culoarea tuturor tipurilor și tipurilor de obiect pe benzile transportoare. Datele obținute în acest mod pot fi folosite, de exemplu, pentru a controla roboții și pentru unitățile de extracție / respingere sau pentru a evalua proporțiile grăsimilor și a leșinului în clasificarea în linie a bucăților de bacon ca mărfuri de clasă A, B sau C.

 

Alte aplicații includ verificarea faptului că pachetele sunt complete în număr și fără deteriorări, precum și poziționarea și tipărirea corectă a etichetelor explicative și adreselor.

 

O planificare mai eficientă

 

O simulare digitală este mai mult decât o reprezentare digitală de 1: 1 a echivalentului său fizic. Are aceleași senzori, calități de comportament și software și este legat de alte sisteme în același mod. Și acest lucru face ca instrumentul de dezvoltare ideal pentru designeri și constructori de instalații și instalații.

 

Zonele tipice în care principiul poate fi folosit includ simularea virtuală a proceselor și testarea funcțională a componentelor, a modulelor componente, a mașinilor și, într-adevăr, a instalațiilor întregi, inclusiv a software-ului de control și aplicație. Acest lucru permite proiectanților să semnaleze și să corecteze erorile înainte de fabricarea efectivă și să economisească costuri, timp, resurse și energie.

 

Profesioniștii care lucrează în vânzări, planificare, fabricare și întreținere, atât din partea producătorului, cât și din partea consumatorilor, pot trece prin, discuta și optimiza toate opțiunile prin intermediul „gemenei” digitale, ca și când ar lucra în lumea reală. Alte posibilități care apar ca urmare a simulării digitale includ formarea pentru viitorii operatori de mașini și instalații și personalul de întreținere referitor atât la sistemul însuși, cât și la sistemul de punere în funcțiune virtuală.

 

Și în sfârșit, simulatorul digital poate fi folosit pentru a opera și a menține instalațiile și echipamentele reale din lumea reală. Și acest lucru se poate face și peste granițele geografice.

 

XXX

 

IFFA își va deschide porțile în Frankfurt pe Main, între 4 și 9 mai 2019. Toate semnele sunt bune pentru viitorul târg internațional al industriei cărnii: mai mult de 1.000 de expozanți din aproape 50 de țări au semnat deja acest acord a sublinia. Ei vor ocupa un spațiu expozițional brut de 120.000 de metri pătrați – cu opt la sută mai mult decât la evenimentul precedent.

 

Includerea noii hale 12 a permis IFFA să-și răspândească aripile și să crească. În același timp, târgul este acum concentrat pentru prima dată la capătul vestic al Centrului Expozițional din Frankfurt, oferind astfel o experiență vastă și echitabilă pentru comerțul echitabil. Informații suplimentare și încrieri, pe: www.iffa.com

Tetra Pak a lansat Linii de bune practici pentru fabricarea iaurtului
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 23 octombrie 2019

Tetra Pak a lansat noi linii de bune practici pentru produse de iaurt, o suită de servicii pentru a sprijini o varietate de inovații legate de iaurt și pentru a face față cererii consumatorilor în creștere.   Liniile de bune practici susțin proiectarea de soluții personalizate pentru cinci tipuri de produse de iaurt: agitat,...

Testarea variabilelor din produsele lactate
Autor: Nora Marin  /   luni, 7 octombrie 2019

În ciuda climatului economic, cererea de mărfuri de bază, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza, continuă să crească. Numai în ultimii cinci ani, la nivel global, cererea de produse lactate a crescut cu 15% sau, în termeni cantitativi, cu aproximativ 47 de milioane de tone. Concomitent, consumatorii sunt tot mai pretențioși și de...