Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IFFA 2019 și-a deschis porțile la Frankfurt am Main

Autor: Ilie Stoiansâmbătă, 4 mai, 2019

În dimineața zilei de 4 mai, IFFA 2019, cel mai mare târg din lume, dedicat industriei de procesare a cărnii și-a deschis porțile zecilor de mii de vizitatori care sunt așteptați să ia contact cu ultimele tehnologii.

 

IFFA 2019 reprezintă viitorul

 

Momentul inaugural al ediției cu numărul 70 a avut loc în prezența doamnei Jiulia Klockner-Ministrul Federal al Agriculturii și Alimentației, al altor oficiali federali, precum și ai autorităților landului Hesse, a cărei capitală, Frankfurt am Main, este gazda acestui uriaș eveniment, precum și a conducerilor celor mai importante asociații profesionale din Germania.

 

Dintre aceștia, domnul Klaus Schroter-Președinte VDMA, a declarat la festivitatea de deschidere că ”IFFA 2019 reprezintă viitorul, răspunzând tutror problemelor procesatorilor de carne din întreaga lume”.

 

Doar două firme din România

 

Ei bine, la această ediție expun peste 1.000 de companii din 50 de țări ale lumii. Din păcate, potrvit listei oficiale care ne-a fost transmisa de catre organizatori, din România nu expun decât două firme, mai precis, Ion Moș, al cărui stand poate fi găsit în hala 12.1/D 21, și Livingjumbo Industry, care își expun produsele în hala 11/D 68.

 

Cât despre vizitatorii din România, se speră ca aceștia să depășească totalul de 1.000, ceea ce ar reprezenta un record. În zilele următoare vom reveni cu relatări de la standurile celor două firme românești iar, dacă vom întâlni vizitatori români, vom încerca să creionăm o imagine a evenimentului cu ajutorul impresiilor acestora.

 

Întâlniri bilaterale

 

La rândul nostru, ne-am stabilit o serie de întâlniri cu conducerile celor mai mari asociații profesionale din Germania, în cursul cărora vom identifica modalități de colaborare în viitor.

 

Acestea sunt: Deutscher Fleischer-Verband e.V.(Asociația Germană a Măcelarilor), Internationaler Metzgermeisterverband (Asociația Germană a Furnizorilor de Materii prime, Aditivi și Ingrediente), și VDMA Food Machinery and Packaging Machinery Association (Asociația Germană a producătorilor de Tehnologii).

 

Iată, însă programul general al fiecărei zile în parte:

 

-Sâmbătă, 4 mai: Tendințe alimentare – Ingrediente

-Duminică, 5 mai: Comerțul

-Luni, 6 mai: Optimizarea produselor și soluții digitale

-Marți, 7 mai: Siguranța alimentară

-Miercuri, 8 mai: Tendințe alimentare – ambalare

-Joi, 9 mai: Eficiența resurselor

 

Seminar dedicat siguranței alimentare

 

Însă, pornind de la realitatea dură care spune că sănătatea animală și siguranța alimentară sunt teme primordiale în întreaga lume, ca o avanpremieră a manifestărilor oficiale care au debutat în această dimineață de 4 mai, în după-amiaza zilei precedente, într-una din sălile Palatului Congreselor aflat în apropierea uriașului complex expozițional MesseFrankfurt, a avut loc un seminar în care s-a analizat situația globală, evoluția PPA în lume, iar unele companii internaționale de vârf  și-au prezentat cele mai recente tehnologii și informații menite să asigure o mai mare siguranță alimentară.

 

Prezent la eveniment, domnul Richard Clemens, directorul general al Diviziei de echipamente alimentare și ambalare a Asociației producătorilor de mașini și utilaje din Germania (Verband Deutscher Maschinen und Anlagenbau – VDMA), a declarat special pentru revista Meat.Milk:

 

”Contaminarea micro-biologică, corpurile străine, etichetarea inadecvată, precum și încălcările limitelor cu privire la ingredientele controlate și interzise sunt, potrivit Oficiului federal german pentru protecția consumatorilor și siguranța alimentară (BVL), cele mai frecvente surse de plângere.

 

Investigațiile ulterioare au arătat aproape întotdeauna aceeași imagine, și anume că toate cauzele pot fi explicate în urma neglijenței umane, și mult mai puțin frecvent din cauza eșecului tehnic. Din nefericire, însă, există oi negre în fiecare sector, care în mod deliberat ignoră reglementările legale cu intenție criminală, pentru a obține avantaje pentru afacerea lor. Iar aceste practici reprezintă o fraudă alimentară”. Vom reveni. (Ilie Stoian-Corespondență de la Frankfurt, 4 mai 2019)

Standardele analitice IDF/ISO, ale lactatelor, puse în discuție la Praga
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 iulie 2019

Săptămâna trecută, la Praga, a avut loc un eveniment internațional la care au participat peste 130 de specialiști din 22 de țări și care au pus în discuție standardele analitice IDF/ISO, referitoare la lapte și lactate.   La eveniment au participat, de asemeni, reprezentanți ai companiilor de dezvoltare a standardelor, cum...

În 2019, World Cheese Awards vor fi acordate la Bergamo
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 5 iulie 2019

Gala premiilor World Cheese Awards va avea loc vineri, 18 octombrie 2019, în Italia, ca parte a festivalului de brânzeturi FORME, din Bergamo, care se va desfășura în perioada 17-20 octombrie 2019.   Pînă atunci, începând de luni, 22 iulie, Guild of Fine Food, în calitate de organizatori, cheamă producătorii de nivel mondial...