Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IFFA: Cele mai importante teme ale editiei 2019

Autor: Ilie Stoianduminică, 5 mai, 2019

Un simplu tur efectuat ieri, prin uriasele spatii expozizionale de la Messe Frankfurt, acolo unde se desfasoara editia festiva cu numarul 70, a targului IFFA, dedicat industriei mondiale a carnii, ne-a dezvaluit atat cele mai importante teme, dar si viitoarele directii de dezvoltare pe plan mondial, directii de care, desigur, ar trebui sa tina cont si procesatorii din Romania.

 

Ca urmare, vizitand standurile unde sunt expuse asa-numitele “tehnologii grele”, toate noile evoluții și îmbunătățiri în sectorul mecanic sunt concepute pentru a asigura prelucrarea și ambalarea sigură, igienică, eficientă și economică a cărnii și a produselor din carne. De aceea, companiile lucrează la numeroase soluții, pentru a spori siguranța alimentară, pentru a îmbunătăți eficiența resurselor, optimizarea proceselor de producție și integrarea soluțiilor digitale.

 

Având în vedere că vizeaza volume din ce in ce mai mari, principala prioritate pentru comerțul cu carne proaspata este eficiența sporită. Iar revoluția digitală oferă măcelarilor o mare varietate de oportunități pentru a deveni mai eficienți, în ciuda dificultăților de recrutare, dar și de a profita de buna situație economică de pe piata, fiind consienti ca este timpul să se digitalizeze procesele operaționale și să se deschidă noi canale de vânzări.

 

Hotspot internațional

 

IFFA se distinge prin ratingul de top în ceea ce privește diversitatea internationala a expozanților și a vizitatorilor: 62% dintre companiile care participă la IFFA in acest an își au sediul în afara Germaniei.

 

Creșterea spațiului expozițional ocupat vine în primul rând din Europa. Opt dintre cele mai mari zece națiuni expozante și-au mărit spațiul cu două procente, în special Spania, Danemarca, Polonia și Franța.

 

În plus, companiile americane și-au marit spațiul de prezentare cu cel puțin 43%, fapt care anunta, si din aceasta perspectiva, intentiile industriei specifice din Statele Unite, pe plan mondial. Desigur, cea mai mare expoziție este Germania cu 393 de companii. Proporția vizitatorilor din afara Germaniei la ultima IFFA în 2016 a fost de 67%, iar aproximativ unul din doi vizitatori străini vine din Europa. (Ilie Stoian-Corespondenta de la Frankfurt, 5 mai 2019)

La IFFA 2019, LivingJumbo isi prezinta noile casolete PET-Light
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

Prezenta pentru a doua oara la targul IFFA, dedicat industriei mondiale a carnii, compania buzoiana LivingJumbo Industry SA isi propune, in principal, sa isi dezvolte portofoliul de clienti pentru foliile in noua straturi, pe care le produce, in Special prin incheierea de parteneriate cu firme specializate in printing, precum si dezvoltarea liniei...

Memorandum româno-vietnamez în domeniile agriculturii și sanitar-veterinar
Autor: meatmilk  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au semnat luni, 15 aprilie 2019, un Memorandum de Înțelegere cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Republicii Socialiste...