Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ikea îşi retrage cârnaţii din Rusia

Autor: Ilie Stoianvineri, 8 martie, 2013

Compania suedeză de mobilă Ikea a anunţat joi retragerea de la vânzare a cârnaţilor săi de pe piaţa rusă, după ce a descoperit carne de cal în mostre prelevate din aceste produse, relatează AFP.

‘Urme ale prezenţei cărnii de cal au fost identificate în eşantioane de cârnaţi produşi de societatea (rusă) TF Remit’, a anunţat grupul suedez într-un comunicat transmis în Rusia.

‘Ikea a luat decizia de a întrerupe vânzarea de cârnaţi’, se continuă în comunicat, care precizează că ‘au fost trimise spre analiză eşantioane suplimentare’.

Grupul Ikea a precizat, în schimb, că analizele nu au identificat nicio urmă a prezenţei cărnii de cal în chifteluţele sale comercializate în Rusia.

La sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, Ikea a retras de la vânzare chifteluţele comercializate în 25 de ţări, după descoperirea de carne de cal care nu era menţionată pe etichetă.

Produsele alimentare au reprezentat în anul financiar 2011-2012 (încheiat la sfârşitul lui august) o proporţie de 4,7% din cifra de afaceri a Ikea, cu vânzări de 1,3 miliarde de euro. (AGERPRES)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...