Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

IKEA retrage de la vânzare şi cârnaţii vienezi

Autor: Ilie Stoianjoi, 28 februarie, 2013

Lanţul de magazine suedez Ikea a anunţat, miercuri, că îşi retrage de la vânzare cârnaţii vienezi în Franţa, Marea Britanie, Spania, Irlanda şi Portugalia după ce testele au confirmat ‘câteva indicii ale prezenţei cărnii de cal’, relatează Associated Press.

Retragerea produsului survine la două zile după ce compania şi-a scos de la vânzare chifteluţele suedeze în mai multe ţări europene şi câteva din Asia şi Caraibe.

‘Pe baza câtorva sute de rezultate de teste pe care le-am primit până acum, există câteva indicii ale prezenţei cărnii de cal’, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a companiei, Ylva Magnusson. ‘Împreună cu furnizorul suedez în cauză, am decis să retragem de la vânzare şi cârnaţii vienezi de la acel furnizor’, a continuat aceasta.

Industria agro-alimentară europeană se află de câteva săptămâni în centrul unui vast scandal, după descoperirea prezenţei cărnii de cal în produse alimentare etichetate drept conţinând doar carne de vită în Marea Britanie. Numeroase mărci de semipreparate au fost retrase de pe rafturi în mai multe ţări din Europa şi în Hong Kong. (AGERPRES)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...