Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ilie sarbu: romania promite, dar nu se tine de cuvant

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Discutiile ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, cu oficialii Comisiei Europene din domeniul agriculturii, sanatatii si pescuitului nu au fost extrem de amicale si nu s-a reusit obtinerea acordului Comisiei pentru mai multe proiecte.

„Discutiile nu au fost extrem de amicale datorita unui fapt simplu: de fiecare data mergem, promitem, dar nu ne tinem de cuvant”, a spus ministrul. Printre temele de discutie au fost mai multe proiecte aflate in negociere de mai mult timp, iar Romania nu a obtinut raspunsuri pozitive. Aceasta nu inseamna respingerea proiectelor, procesul de negociere fiind continuu, ci faptul ca Romania trebuie sa revina cu imbunatatiri.

Sarbu a aratat ca rambursarile SAPARD ar putea fi reluate de catre Comisie in trei-patru luni, dupa ce planul de actiune pentru remedierea deficientelor este refacut, intrucat a fost considerat necorespunzator. In ceea ce priveste modificarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), astfel incat agricultura ecologica sa beneficieze de sprijin, ministrul a aratat ca planul a fost considerat de Comisie necorespunzator. „La PNDR s-au facut unele demersuri transmise la finele lunii decembrie, pentru agricultura ecologica, dar si acest plan Comisia l-a considerat necorespunzator, iar o noua modificare nu poate fi efectuata in timp util ca sa-l mai putem aplica in acest an „, a mai spus ministrul.

Sarbu a aratat ca printre prioritatile mandatului sunt accesarea de fonduri UE, dar si refacerea sistemului de irigatii. Ministrul a infiintat un comitet de criza pentru repunerea pe picioare a sistemului de irigatii.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...