Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ilie sarbu: romania promite, dar nu se tine de cuvant

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Discutiile ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, cu oficialii Comisiei Europene din domeniul agriculturii, sanatatii si pescuitului nu au fost extrem de amicale si nu s-a reusit obtinerea acordului Comisiei pentru mai multe proiecte.

„Discutiile nu au fost extrem de amicale datorita unui fapt simplu: de fiecare data mergem, promitem, dar nu ne tinem de cuvant”, a spus ministrul. Printre temele de discutie au fost mai multe proiecte aflate in negociere de mai mult timp, iar Romania nu a obtinut raspunsuri pozitive. Aceasta nu inseamna respingerea proiectelor, procesul de negociere fiind continuu, ci faptul ca Romania trebuie sa revina cu imbunatatiri.

Sarbu a aratat ca rambursarile SAPARD ar putea fi reluate de catre Comisie in trei-patru luni, dupa ce planul de actiune pentru remedierea deficientelor este refacut, intrucat a fost considerat necorespunzator. In ceea ce priveste modificarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), astfel incat agricultura ecologica sa beneficieze de sprijin, ministrul a aratat ca planul a fost considerat de Comisie necorespunzator. „La PNDR s-au facut unele demersuri transmise la finele lunii decembrie, pentru agricultura ecologica, dar si acest plan Comisia l-a considerat necorespunzator, iar o noua modificare nu poate fi efectuata in timp util ca sa-l mai putem aplica in acest an „, a mai spus ministrul.

Sarbu a aratat ca printre prioritatile mandatului sunt accesarea de fonduri UE, dar si refacerea sistemului de irigatii. Ministrul a infiintat un comitet de criza pentru repunerea pe picioare a sistemului de irigatii.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...