Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ilie sarbu: romania promite, dar nu se tine de cuvant

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Discutiile ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, cu oficialii Comisiei Europene din domeniul agriculturii, sanatatii si pescuitului nu au fost extrem de amicale si nu s-a reusit obtinerea acordului Comisiei pentru mai multe proiecte.

„Discutiile nu au fost extrem de amicale datorita unui fapt simplu: de fiecare data mergem, promitem, dar nu ne tinem de cuvant”, a spus ministrul. Printre temele de discutie au fost mai multe proiecte aflate in negociere de mai mult timp, iar Romania nu a obtinut raspunsuri pozitive. Aceasta nu inseamna respingerea proiectelor, procesul de negociere fiind continuu, ci faptul ca Romania trebuie sa revina cu imbunatatiri.

Sarbu a aratat ca rambursarile SAPARD ar putea fi reluate de catre Comisie in trei-patru luni, dupa ce planul de actiune pentru remedierea deficientelor este refacut, intrucat a fost considerat necorespunzator. In ceea ce priveste modificarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), astfel incat agricultura ecologica sa beneficieze de sprijin, ministrul a aratat ca planul a fost considerat de Comisie necorespunzator. „La PNDR s-au facut unele demersuri transmise la finele lunii decembrie, pentru agricultura ecologica, dar si acest plan Comisia l-a considerat necorespunzator, iar o noua modificare nu poate fi efectuata in timp util ca sa-l mai putem aplica in acest an „, a mai spus ministrul.

Sarbu a aratat ca printre prioritatile mandatului sunt accesarea de fonduri UE, dar si refacerea sistemului de irigatii. Ministrul a infiintat un comitet de criza pentru repunerea pe picioare a sistemului de irigatii.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...