Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ilie sarbu: romania promite, dar nu se tine de cuvant

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Discutiile ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, cu oficialii Comisiei Europene din domeniul agriculturii, sanatatii si pescuitului nu au fost extrem de amicale si nu s-a reusit obtinerea acordului Comisiei pentru mai multe proiecte.

„Discutiile nu au fost extrem de amicale datorita unui fapt simplu: de fiecare data mergem, promitem, dar nu ne tinem de cuvant”, a spus ministrul. Printre temele de discutie au fost mai multe proiecte aflate in negociere de mai mult timp, iar Romania nu a obtinut raspunsuri pozitive. Aceasta nu inseamna respingerea proiectelor, procesul de negociere fiind continuu, ci faptul ca Romania trebuie sa revina cu imbunatatiri.

Sarbu a aratat ca rambursarile SAPARD ar putea fi reluate de catre Comisie in trei-patru luni, dupa ce planul de actiune pentru remedierea deficientelor este refacut, intrucat a fost considerat necorespunzator. In ceea ce priveste modificarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), astfel incat agricultura ecologica sa beneficieze de sprijin, ministrul a aratat ca planul a fost considerat de Comisie necorespunzator. „La PNDR s-au facut unele demersuri transmise la finele lunii decembrie, pentru agricultura ecologica, dar si acest plan Comisia l-a considerat necorespunzator, iar o noua modificare nu poate fi efectuata in timp util ca sa-l mai putem aplica in acest an „, a mai spus ministrul.

Sarbu a aratat ca printre prioritatile mandatului sunt accesarea de fonduri UE, dar si refacerea sistemului de irigatii. Ministrul a infiintat un comitet de criza pentru repunerea pe picioare a sistemului de irigatii.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...