Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ilie Van: ”Avicultorii români lucrează la cele mai înalte standarde”

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 29 mai, 2013

Autorităţile europene avertizează că 87 % din puii crescuţi în România sunt plini cu substanţe chimice periculoase. Crescătorii de păsări au reacționat imediat.

Astfel, domnul Ilie Van, Președinte al Uniunea Crescătorilor de Păsări din România a declarat pentru cotidianul Click: „Producătorii din România lucrează la nivelul celor mai înalte standarde tehnologice, în conformitate cu legislaţia europeană, oferind produse de calitate superioară şi sigure pentru o alimentaţie sănătoasă.

Creşterea păsărilor în fermele autorizate sanitar-veterinar se face după cele mai moderne tehnologii, iar supravegherea sanitar-veterinară a păsărilor şi a reziduurilor din produsele avicole (medicamente, antibiotice, n.Click.) se face permanent. Produsele comercializate din lanţul de producţie avicolă sunt sănătoase şi sigure pentru consum”.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...