Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ilie Van: Avicultura cere de urgență reducerea TVA!

Autor: Meat MIlkluni, 24 februarie, 2014

Președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van, a explicat recent de ce producătorii români vor reducerea TVA-ului la alimente.

O primă dificultate în derularea eficientă a afacerilor este baza de impozitare care s-a îngustat foarte mult. Rezolvarea și solutiile se găsesc atât în zona producătorilor cât și în zona autorităților.

„Fără o colaborare permanentă pe toate segmentale, și avem exemple de colaborare care au dus la rezultate bune, nu cred că putem rezolva această problemă de supraviețuire a industriei zootehnice și a cărnii din România. Reducerea TVA este o problemă de viață și de moarte pentru producătorii avicoli.

Actualele distorsiuni de pe piața produselor avicole pot într-adevăr să conducă la falimente dureroase, care să o readucă la situația existentă cu 18-20 de ani în urmă. UCPR insistă în continuare pentru reducerea semnificativă a TVA-ului”, a mai spus Ilie Van.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...