Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ilie Van: ”De Paști, în România se vor cumpăra 60 de milioane de ouă”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 9 aprilie, 2014

(Agerpres) Paştele este un motiv de bucurie şi pentru crescătorii de păsări din România. În această perioadă, cererea în materie de ouă creşte odată cu venirea sărbătorilor.

“Românii cumpără special pentru Paşte aproximativ 50-60 de milioane de ouă”, a declarat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van. În mod normal, în fiecare lună, în România se vând 100 de milioane de ouă, dar în perioada sărbătorilor pascale, la acestea se adaugă aproximativ 60 milioane, astfel numărul crescând la 150 – 160 de milioane. “Cele 50-60 de milioane în plus sunt cumpărate special pentru Paşte”, a spus Van.

El a afirmat că în magazine, în aprilie, ouăle se vând cu acelaşi preţ ca în martie, un ou având preţul cuprins între 0,45 şi 0,5 lei. Cei care doresc să îşi achiziţioneze, luna aceasta, ouăle direct de la poarta fermei le pot găsi reduse cu 15%, asta însemnând că preţul unui ou este cuprins între 0,24 şi 0,25 lei bucata.

Comercianţii au luat această decizie datorită ofertei foarte mari existente pe piaţă. Făcând un calcul simplu, românii plătesc mai mult de 5 milioane de euro doar pe ouă în perioada sărbătorilor pascale.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...