Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ilie Van-UCPR acuză inspectorii fiscului

Autor: Meat MIlkluni, 28 octombrie, 2013

Combaterea evaziunii s-ar putea face mai eficient prin măsuri fiscale, precum reducerea TVA, pentru că, într-o economie de piaţă, aplicarea doar a unor măsuri de control duce la îmbogăţirea inspectorilor, a afirmat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

„Şi noi, ca asociaţie, trebuie să lucrăm mai mult cu instituţiile fiscale ale statului, să-i facem să înţeleagă că douăzeci şi ceva de ani s-a încercat să se rezolve problema evaziunii fiscale prin controale. Într-o economie de piață, controlul este ineficient. Ştim foarte bine: ai mai pus o măsură de control, ai îmbogăţit nişte inspectori.

Cred că măsurile fiscale ar putea să rezolve problema evaziunii. Aceste măsuri fiscale, completate cu un control, aţa cum s-a făcut la pâine, cred că sunt foarte eficiente”, a spus Van, într-un seminar.

Potrivit acestuia, eforturile pe care le-a făcut Guvernul alocând diferite sume în diverse etape pentru dezvoltarea sectorului nu s-au regăsit în creşterea efectivelor de animale la nivel naţional. În opinia sa, cauzele nu sunt legate neapărat de factorii de producţie, în acest caz fiind vorba mai ales de concurenţa neloială de pe piaţă. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...