Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ilie van (ucpr): circa 30% din fermele de crestere a pasarilor din romania risca sa se inchida

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Circa 30 % din fermele de crestere a pasarilor din Romania risca sa se inchida, in perioada urmatoare, daca Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu va debloca creditarea pentru producatorii avicoli, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

Cresterea alarmanta a preturilor la cereale si lipsa fondurilor pentru cumpararea furajelor fac ca un numar tot mai mare de ferme avicole sa-si reduca productia sau sa se inchida. In situatia aceasta sunt, din estimarile noastre, circa 20-30% din totalul celor 700-800 de ferme din Romania, a precizat Van.

Acesta a subliniat ca a solicitat, in nenumarate randuri, reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice sa faciliteze producatorilor avicoli creditarea in contul subventiei alocate pentru bunastarea animalelor, ce urmeaza a fi incasata in acest an, insa MFP a refuzat sistematic.

Potrivit lui Ilie Van, articolul 3 din legea 74/ 2010 privind reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli prevede ca formele de ajutor de stat sa fie achitate beneficiarilor, din 2010, in conturi distincte deschise pe numele acestora la Trezoreria Statului, insa prin obtinerea unui credit in avans de la banci, acestea solicita conturi deschise in banci, nu la trezorerie.

Conform datelor UCPR, din totalul productiei de carne de pasare in viu au fost obtinute in 2010 circa 335.000 tone de carne taiata. Romania a mai importat anul trecut o cantitate de carne de pasare de 93.000 tone si a exportat 48.000 de tone in 2010, consumul intern fiind de 380.000 de tone in 2010. UCPR are 100 membri, societati avicole mari care realizeaza 75% din carnea de pasare si 80% din ouale produse in sistem industrial in Romania.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...