Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ilie van (ucpr): circa 30% din fermele de crestere a pasarilor din romania risca sa se inchida

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Circa 30 % din fermele de crestere a pasarilor din Romania risca sa se inchida, in perioada urmatoare, daca Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu va debloca creditarea pentru producatorii avicoli, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

Cresterea alarmanta a preturilor la cereale si lipsa fondurilor pentru cumpararea furajelor fac ca un numar tot mai mare de ferme avicole sa-si reduca productia sau sa se inchida. In situatia aceasta sunt, din estimarile noastre, circa 20-30% din totalul celor 700-800 de ferme din Romania, a precizat Van.

Acesta a subliniat ca a solicitat, in nenumarate randuri, reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice sa faciliteze producatorilor avicoli creditarea in contul subventiei alocate pentru bunastarea animalelor, ce urmeaza a fi incasata in acest an, insa MFP a refuzat sistematic.

Potrivit lui Ilie Van, articolul 3 din legea 74/ 2010 privind reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli prevede ca formele de ajutor de stat sa fie achitate beneficiarilor, din 2010, in conturi distincte deschise pe numele acestora la Trezoreria Statului, insa prin obtinerea unui credit in avans de la banci, acestea solicita conturi deschise in banci, nu la trezorerie.

Conform datelor UCPR, din totalul productiei de carne de pasare in viu au fost obtinute in 2010 circa 335.000 tone de carne taiata. Romania a mai importat anul trecut o cantitate de carne de pasare de 93.000 tone si a exportat 48.000 de tone in 2010, consumul intern fiind de 380.000 de tone in 2010. UCPR are 100 membri, societati avicole mari care realizeaza 75% din carnea de pasare si 80% din ouale produse in sistem industrial in Romania.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...