Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Imaginea Auchan, la pământ și la propriu, și la figurat

Autor: Meat MIlkvineri, 25 aprilie, 2014

Mai multe asociaţii au depus plângere joi în Franţa împotriva grupului de mare distribuţie Auchan pentru practici comerciale înşelătoare, la un an de la catastrofa de la Rana Plaza, în Bangladesh, relatează AFP.

Această plângere adresată Parchetului din Lille (nord) de către asociaţiile Sherpa, Peuples Solidaires Ethique se fondează pe angajamentele etice ale Auchan privind respectarea dreptului muncii.

„Plângerea a plecat ieri (miercuri) seara către Parchetul din Lille printr-o scrisoare recomandată cu aviz de primire, iar în această dimineaţă (joi) prin fax”, a explicat William Bourdon, preşedintele asociaţiei Sherpa pentru „apărarea populaţiilor victime ale infracţiunilor economice”.

O anchetă desfăşurată de asociaţii „a permis să se demonstreze că etichetele In Extenso ale Auchan au fost găsite între dărâmăturile clădirii”, a subliniat Bourdon, care a confirmat o informaţie difuzată de Le Parisien/Aujourd’hui en France.

La 24 aprilie 2013, prăbuşirea clădirii Rana Plaza a provocat moartea a 1.138 de muncitori în sectorul textil şi rănirea altor peste 2.000, evidenţiind condiţiile de muncă mizere ale salariaţilor.

„Baza plângerii este că Auchan promite să respecte scrupulos marile texte ale OIT (Organizaţia internaţională a muncii), ale OCDE şi principiile ONU pentru multinaţionale, care nu sunt constrângătoare. Grupul ar trebui să fie foarte vigilent cu privire la tot lanţul de producţie”, a explicat pentru AFP Marie-Laure Guislain, din cadrul Sherpa.

„Nu poţi, pe de o parte, să te prezinţi ca o companie foarte responsabilă, să te diferenţiezi în raport cu alte mari firme în privinţa valorilor pe care le respecţi, şi pe de altă parte să nu cunoşti subcontractanţii cu care lucrezi”, a continuat ea.

Contactat de AFP, Auchan, care a amintit că a luat o serie de măsuri ca răspuns la situaţia filierei textile din Bangladesh, nu a vrut să se pronunţe asupra conţinutul plângerii pe care nu a putut-o consulta.(Mai multe, pe www.realitatea.net)

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...