Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Imbunatatirea conditiilor de transport al animalelor in tarile ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Conditii mai bune pentru transportul animalelor si o durata de maxim opt ore a traseului pana la abator, sunt solicitarile adresate de Parlamentul European, UE.

Cu 555 de voturi pentru, 56 contra si 34 de abtineri, eurodeputatii au adoptat o rezolutie ce solicita conditii mai bune de transport pentru animale si sanctiuni mai stricte impotriva celor care incalca normele. Din ce in ce mai multe animale sunt transportate in UE in conditii ce raman precare, a afirmat Parlamentul European.

Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a reduce suferinta acestor animale. Apelul nostru in favoarea unor masuri ce vizeaza reducerea timpului de transport pentru animale, mai exact actiuni concrete pentru limitarea la opt ore a transportului animalelor spre abatoare, dovedeste ca suntem interesati de bunastarea acestora, a declarat raportorul textului, conservatorul polonez Janusz Wojciechowski.

Numarul de animale transportate pe teritoriul UE a crescut semnificativ in perioada 2005-2009, cu 70 la suta in cazul porcilor. O treime din aceste transporturi au durat opt ore sau mai mult. In vederea rezolvarii problemelor persistente legate de bunastarea animalelor in timpul transporturilor, legislatia existenta in toate statele membre trebuie 'implementata intr-o maniera adecvata si uniforma', subliniaza rezolutia.

In acest sens, vor fi necesare mai multe inspectii pe teren, iar sanctiunile nationale impotriva contravenientilor ar trebui armonizate si inasprite. De asemenea, ar trebui avute in vedere masuri care sa vizeze reducerea la opt ore a timpului de transport al animalelor spre abator cu exceptii avand la baza argumente geografice si stiintifice pentru anumite specii.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...