Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Imbunatatirea conditiilor de transport al animalelor in tarile ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Conditii mai bune pentru transportul animalelor si o durata de maxim opt ore a traseului pana la abator, sunt solicitarile adresate de Parlamentul European, UE.

Cu 555 de voturi pentru, 56 contra si 34 de abtineri, eurodeputatii au adoptat o rezolutie ce solicita conditii mai bune de transport pentru animale si sanctiuni mai stricte impotriva celor care incalca normele. Din ce in ce mai multe animale sunt transportate in UE in conditii ce raman precare, a afirmat Parlamentul European.

Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a reduce suferinta acestor animale. Apelul nostru in favoarea unor masuri ce vizeaza reducerea timpului de transport pentru animale, mai exact actiuni concrete pentru limitarea la opt ore a transportului animalelor spre abatoare, dovedeste ca suntem interesati de bunastarea acestora, a declarat raportorul textului, conservatorul polonez Janusz Wojciechowski.

Numarul de animale transportate pe teritoriul UE a crescut semnificativ in perioada 2005-2009, cu 70 la suta in cazul porcilor. O treime din aceste transporturi au durat opt ore sau mai mult. In vederea rezolvarii problemelor persistente legate de bunastarea animalelor in timpul transporturilor, legislatia existenta in toate statele membre trebuie 'implementata intr-o maniera adecvata si uniforma', subliniaza rezolutia.

In acest sens, vor fi necesare mai multe inspectii pe teren, iar sanctiunile nationale impotriva contravenientilor ar trebui armonizate si inasprite. De asemenea, ar trebui avute in vedere masuri care sa vizeze reducerea la opt ore a timpului de transport al animalelor spre abator cu exceptii avand la baza argumente geografice si stiintifice pentru anumite specii.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...