Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ÎMBUNĂTĂŢIREA PRODUCŢIEI DE BIOGAZ CU MICROCAT BIOSTYM

Autor: Meat MIlkjoi, 31 iulie, 2014

Una dintre principalele probleme de mediu ale societăţii noastre este creşterea continuă şi fără precedent a cantităţii de deşeuri organice. Obiectivul managementullui deşeurilor din multe ţări este acela de a reduce şi a preveni acumularea de deşeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră şi diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.

Practicile din trecut, de evacuare şi depozitare a deşeurilor, nu mai sunt în concordanţă cu politicile care vizează protejarea mediului. În noile politici de conservare şi protejare sunt trasate clar directive precum recuperarea de energie, reciclarea nutrienţilor şi a materiei organice, renunţarea la depozitarea deşeurilor, reciclare, etc.

Aceste trei elemente importante (eliminarea deşeurilor organice, recuperarea de energie, reciclarea materiei organice şi a nutrienţilor), au dat naştere unui nou concept, şi anume, producerea biogazului prin procese anaerobe de descompunere şi transformare. Cantităţile însemnate de deşeuri provenite din agricultură, din epurarea apelor uzate şi alte deşeuri organice, pretabile digestiei anaerobe, face posibilă recuperarea de energie şi transformarea deşeurilor în îngrăşământ organic bogat în micro şi macroelemente.

Descompunerea anaerobă în digestoare special concepute a fost aplicată încă din 1895, când, pentru prima dată, deşeurile organice au fost transformate în energie şi îngrăşământ organic. Practic, este un proces microbiologic de descompunere a materiei organice, având două produse finale: biogazul şi digestatul.

Biogazul este un gaz combustibil care are în componenţă: metan, dioxid de carbon şi alte gaze în cantităţi mici. Digestatul este substratul descompus anaerob bogat în micro şi macroelemente şi este utilizat ca îngrăşământ pentru fertilizarea solurilor.

Procedeul de producere şi colectare a biogazului a fost mult dezvoltat, iar astăzi, este utilizat în numeroase aplicaţii de pe întreg mapamondul. Eforturile depuse pentru obţinerea de biogaz sunt accentuate de dorinţa tot mai mare de a înlocui energia povenită din combustibili fosili, cu energie regenerabilă.

Pentru atingerea randamentelor dorite în procesele de obţinere a biogazului, sunt necesare menţinerea unor condiţii optime de microclimat în digestoare. La scară mică, omogenizarea digestatului nu este o reală problemă, în timp ce la digestoarele de dimensiuni mari apar disfuncţionalităţi, din numeroase motive.

Microcat Biostym pentru îmbunătățirea performanțelor digestoarelor

Microcat Biostym este un biopreparat care poate duce la rezolvarea tuturor problemelor enumerate mai sus. Acesta este special conceput din extracte de plante și alge, şi conţine oligoelemente, vitamine şi enzime care sunt absorbite în totalitate de microorganismele din digestoare. Biopreparatul asigură îmbunătăţirea proceselor microbiologice, iar utilizarea lui corespunzătoare poate duce la o creştere a producţiei de biogaz de până la 25 %.
Avantajele utilizării de Microcat Biostym în digestoarele anaerobe sunt:
– Un ecosistem mai stabil în digestor;
– Proces de digestie mai eficinet;
– Raport CH4/CO2 mai bun;
– Cantităţi reduse ale compuşilor de Sulf;
– Calitate sporită a digestatului;
– Producţii sporite de biogaz;

Un adaos regulat de biopreparat în digestor creşte rentabilitatea acestuia din două puncte de vedere:
– Producție mai mare de Biogaz;
– Digestat cu încărcătură organică scăzută;

Biopreparatul este 100% natural şi este sigur pentru om, animal şi mediul înconjurător.

Pentru a putea creşte rentabilitatea digestorului dumneavoastră, contactaţi-ne pe adresa www.microcat.ro şi, împreună, vom găsi soluţia cea mai rentabilă.

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Strategii de design al produselor funcționale din carne
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 iunie 2018

În ultimii ani, a fost acordată o atenție deosebită funcțiilor fiziologice ale alimentelor, ca urmare a preocupărilor din ce în ce mai mari pentru sănătate, din partea consumatorilor. Cu toate că au existat până în prezent informații limitate privind funcționalitățile fiziologice ale cărnii, au fost studiați câțiva compuși...