Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Importul de carne de pasăre a crescut cu 5 %

Autor: Maria Demetriadjoi, 13 octombrie, 2016

Ponderea cea mai mare de carne de pasăre produsă este vândută ca și carne proaspătă/refrigerată, iar investițiile în liniile de tăiere și tehnologii de ambalare ajută producătorii să asigure standarde de igienă și de extindere a termenului de valabilitate a produsului la raft.

 

Consumul de carne de pasăre pe cap de locuitor este prevăzut să crească la 24,6 kg în 2016, pe locul al doilea după carnea de porc, dar încă sub media UE de 27 kg.

 

Conform așteptărilor, importurile de carne de pasăre au crescut în 2015 cu aproape 5%, ceea ce arată un ritm moderat față de 2014, când importurile au crescut cu 25%, în contextul ofertei excedentare la nivelul UE, generate de restricțiile comerciale rusești.

 

Importurile de carne de pasăre din țările UE au crescut în 2015 cu aproape 6 la sută, în timp ce importurile din țările din afara UE au scăzut cu aproape 18%. Această tendință este prevăzută să fie menținută și în 2016.

 

În ceea ce privește cotele de piață, Ungaria este principalul furnizor, cu 23 de procente din totalul importurilor de carne în 2015. Polonia a continuat, în 2015, creșterea ponderii pe piața românească, reprezentând 22% din totalul importurilor de carne de pasăre, informează Progresiv.

Până în 2050, producția de carne și lapte trebuie redusă cu 50%
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 17 septembrie 2018

Sectorul european al creșterii animalelor a depășit limitele sigure pentru emisiile de gaze cu efect de seră, fluxurile de nutrienți și pierderea biodiversității fiind în pericol, se arată într-un studiu realizat de Greenpeace și Fundația Rise, citat de cotidianul britanic The Guardian, care avertizează: Până în anul 2050,...

Încotro se îndreaptă sectorul de carne al României?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 14 septembrie 2018

Ca jurnalist, dacă vrei să scapi de problema unui titlu, începi cu ”Încotro...”. Ei, bine, de data asta, din păcate, titlul se justifică din plin, pentru că, măcar dacă ne gândim la sectorul de carne, haosul pare a fi instalat din cauza evoluției pestei porcine africane. Așadar, haideți să vedem cum stăm și, mai ales, haideți...