Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Importul de carne de pasăre a crescut cu 5 %

Autor: Maria Demetriadjoi, 13 octombrie, 2016

Ponderea cea mai mare de carne de pasăre produsă este vândută ca și carne proaspătă/refrigerată, iar investițiile în liniile de tăiere și tehnologii de ambalare ajută producătorii să asigure standarde de igienă și de extindere a termenului de valabilitate a produsului la raft.

 

Consumul de carne de pasăre pe cap de locuitor este prevăzut să crească la 24,6 kg în 2016, pe locul al doilea după carnea de porc, dar încă sub media UE de 27 kg.

 

Conform așteptărilor, importurile de carne de pasăre au crescut în 2015 cu aproape 5%, ceea ce arată un ritm moderat față de 2014, când importurile au crescut cu 25%, în contextul ofertei excedentare la nivelul UE, generate de restricțiile comerciale rusești.

 

Importurile de carne de pasăre din țările UE au crescut în 2015 cu aproape 6 la sută, în timp ce importurile din țările din afara UE au scăzut cu aproape 18%. Această tendință este prevăzută să fie menținută și în 2016.

 

În ceea ce privește cotele de piață, Ungaria este principalul furnizor, cu 23 de procente din totalul importurilor de carne în 2015. Polonia a continuat, în 2015, creșterea ponderii pe piața românească, reprezentând 22% din totalul importurilor de carne de pasăre, informează Progresiv.

România, ca o țară de vânzare
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 20 septembrie 2017

”Investițiile în sectorul alimentar din România reprezintă o oportunitate pentru companiile străine, datorită resurselor naturale disponibile, a numărului mare de consumatori și al statutului acestei țări. Agricultura, prelucrarea produselor alimentare și marketingul se caracterizează prin procente diferite de investiții străine....

Financial times: De ce a ajuns prețul untului la un nivel record?
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 septembrie 2017

Un deficit de aprovizionare combinat cu cererea crescândă au readus prețurile cu ridicata ale untului la un nivel record, se afirmă într-o analiză publicată în ediția de ieri a unuia dintre cele mai prestigioase instituții de presă din lume, Financial Times, semn că problema untului este globală și că naște temeri pe plan mondial....