Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Importul de carne de pasăre a crescut cu 5 %

Autor: Maria Demetriadjoi, 13 octombrie, 2016

Ponderea cea mai mare de carne de pasăre produsă este vândută ca și carne proaspătă/refrigerată, iar investițiile în liniile de tăiere și tehnologii de ambalare ajută producătorii să asigure standarde de igienă și de extindere a termenului de valabilitate a produsului la raft.

 

Consumul de carne de pasăre pe cap de locuitor este prevăzut să crească la 24,6 kg în 2016, pe locul al doilea după carnea de porc, dar încă sub media UE de 27 kg.

 

Conform așteptărilor, importurile de carne de pasăre au crescut în 2015 cu aproape 5%, ceea ce arată un ritm moderat față de 2014, când importurile au crescut cu 25%, în contextul ofertei excedentare la nivelul UE, generate de restricțiile comerciale rusești.

 

Importurile de carne de pasăre din țările UE au crescut în 2015 cu aproape 6 la sută, în timp ce importurile din țările din afara UE au scăzut cu aproape 18%. Această tendință este prevăzută să fie menținută și în 2016.

 

În ceea ce privește cotele de piață, Ungaria este principalul furnizor, cu 23 de procente din totalul importurilor de carne în 2015. Polonia a continuat, în 2015, creșterea ponderii pe piața românească, reprezentând 22% din totalul importurilor de carne de pasăre, informează Progresiv.

FAO: Mai mult lapte, comerț internațional în creștere
Autor: meatmilk  /   joi, 30 august 2018

Potrivit unui comunicat primit de redacția Meat.Milk, producția mondială de lapte în 2018 se estimează că va crește, beneficiind de randamentele așteptate mai mari și numărul de efective de lapte stabile, susținute de vremea favorabilă și marjele de producție îmbunătățite.   Acest lucru este în conformitate cu...

GfK: În România, încrederea consumatorilor a scăzut cu 37,6 %!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 februarie 2018

(Comunicat) La finalul anului 2017, încrederea consumatorilor în economiile din Europa a continuat să crească ușor. În decembrie, indicele climatului de consum calculat de GfK pentru cele 28 de state din UE a atins valoarea de 21,1 puncte - cea mai ridicată din ultimii 10 ani. La finalul trimestrului al treilea, această valoare era încă...