Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Importul de carne de porc a scăzut la 30 %, față de 2008

Autor: Meat MIlkmarți, 8 iulie, 2014

Experţi din Olanda – una dintre ţările Uniunii Europene care a atins un nivel ridicat de dezvoltare a sectorului de creştere al porcinelor – ne-au împărtăşit din experienţa producătorilor olandezi, la seminarul ”Dezvoltarea sectorului creşterii porcinelor”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Olandei în România împreună cu Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), informeaza Agroinfo.
„Efectivele de porci au scăzut în ultimii cinci ani de la 4.245 mii capete în 2008 la 4.054 mii capete în 2013, chiar dacă s-a semnalat o creştere a efectivelor de animale din ferme de la 1.381 mii capete în 2008 la 1.770 mii capete în 2013. Criza economică din 2009-2010 a dus la scăderea puternică a numărului de scroafe din ferme. În 2009 aveam 133.000 scroafe, am ajuns apoi la 123.000 capete, într-un singur an am pierdut aproximativ 10% din numărul total de scroafe. În 2011 am pierdut încă 10%, apoi uşor am început să creştem şi tendinţa este, în continuare, de creştere”, a arătat Adrian Balaban, membru în consiliul director al APCPR.

 

Ca urmare a acestor evoluţii, s-a creat un deficit de purcei pe piaţa internă, anul trecut România importând 1,5 milioane de purcei. „Pricipalii furnizori de purcei pentru România sunt Olanda, Germania şi Ungaria. Sper să-i convingem pe unii investitori din Olanda şi Germania să investească în România, să creeze ferme de scroafe. Cred că pentru ei ar fi o oportunitate bună, pentru că preţul pe care-l pot obţine pe piaţa din România este mai mare decât cel pe care îl pot obţine pe pieţele proprii”, a mai spus Adrian Balaban.
Deşi numărul de purcei vii importaţi a crescut în ultimii ani, importurile de carne de porc au scăzut la aproximativ 30% din consumul intern, în condiţiile în care în 2008 avea o pondere de 38%.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...