Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Importurile de carne de porc vor scadea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, datele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale arata ca, in 2010, productia de carne de porc a fost de circa 553.000 tone in viu, iar in primele zece luni ale anului 2011 datele operative indica o productie de aproximativ 365.000 tone in viu.

Importurile de carne de porc in Romania, in 2010, au totalizat circa 200.000 tone carne de porc, iar in primele opt luni ale anului 2011 cantitatea importata a fost de 106.000 tone carne de porc.
Se preconizeaza ca importurile de carne de porc sa scada si sa creasca procentul de export pentru echilibrarea balantei comerciale la acest produs.

Reluarea exporturilor inseamna relansarea sectorului cu efecte benefice asupra dezvoltarii si a valorificarii productiei de cereale si plante tehnice. Agricultura a contribuit substantial la cresterea economica din anul 2011, care se va ridica semnificativ peste 2%.

Cresterea spectaculoasa a agriculturii, de 16,4% pe primele 9 luni ale anului anterior, va fi desigur greu de replicat in anul 2012 din pricina dependentei de vremea mai putin prietenoasa. Dar avem noi sanse de dezvoltare in urma ridicarii restrictiilor privind exportul carnii de porc, apreciaza Andreea Paul, consilierul de stat pe probleme economice al premierului.

Aceasta s-a reprezentanti ai asociatiilor profesionale din industria carnii din Moldova, in zilele de 13 si 14 ianuarie, pentru a discuta despre principalele provocari din industria de profil, in contextul in care, pe 6 decembrie 2011, Romania a obtinut dreptul de a exporta carne de porc si produse din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...