Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Importurile de carne de porc vor scadea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, datele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale arata ca, in 2010, productia de carne de porc a fost de circa 553.000 tone in viu, iar in primele zece luni ale anului 2011 datele operative indica o productie de aproximativ 365.000 tone in viu.

Importurile de carne de porc in Romania, in 2010, au totalizat circa 200.000 tone carne de porc, iar in primele opt luni ale anului 2011 cantitatea importata a fost de 106.000 tone carne de porc.
Se preconizeaza ca importurile de carne de porc sa scada si sa creasca procentul de export pentru echilibrarea balantei comerciale la acest produs.

Reluarea exporturilor inseamna relansarea sectorului cu efecte benefice asupra dezvoltarii si a valorificarii productiei de cereale si plante tehnice. Agricultura a contribuit substantial la cresterea economica din anul 2011, care se va ridica semnificativ peste 2%.

Cresterea spectaculoasa a agriculturii, de 16,4% pe primele 9 luni ale anului anterior, va fi desigur greu de replicat in anul 2012 din pricina dependentei de vremea mai putin prietenoasa. Dar avem noi sanse de dezvoltare in urma ridicarii restrictiilor privind exportul carnii de porc, apreciaza Andreea Paul, consilierul de stat pe probleme economice al premierului.

Aceasta s-a reprezentanti ai asociatiilor profesionale din industria carnii din Moldova, in zilele de 13 si 14 ianuarie, pentru a discuta despre principalele provocari din industria de profil, in contextul in care, pe 6 decembrie 2011, Romania a obtinut dreptul de a exporta carne de porc si produse din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...