Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Împrumuturi garantate cu pământ şi bunuri

Autor: Meat MIlkmarți, 22 octombrie, 2013

Fermierii români vor putea garanta cu pământurile şi alte obiecte pe care le au, după ce Ordonanţa de Urgenţa a Guvernului nr. 43 din 2013 va fi adoptată, anunţat  Attila Kelemen, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, vineri, la Târgu Mureş.

Potrivit acestuia, această OUG, oferă câteva posibilităţi pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare a fermierilor. Printre aceste posibilităţi se numără şi posibilitatea de a garanta împrumuturile cu bunurile pe care le are.

„O noutate iarăşi este faptul că fermierul poate să garanteze cu pământurile şi alte obiecte pe care le are. E bine că poate să garanteze şi cu pământurile, pentru că acest lucru până acum a fost tot timpul blocat. Cred că acum este un pas înainte”, a susţinut Attila Kelemen. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...