Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

In 2010, romania a exportat 58.000 de tone de produse din carne de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, Romania a exportat in 2010 circa 58.000 de tone de produse avicole, mult sub potentialul sectorului, in timp ce importurile au fost aproape duble, de 93.000 de tone, a declarat, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van, la un seminar privind brandurile agricole.

„Din pacate, anul trecut nu am reusit sa iesim in afara cu produse avicole decat cu cantitati foarte mici, sub potentialul sectorului avicol din Romania. Am exportat 58.000 de tone de produse procesate, dar am importat 93.000 de tone de produse ieftine cerute pe piata interna din cauza puterii scazute de cumparare din Romania, mult diferita de cea din vestul Europei.

Daca din punct de vedere valoric balanta este oarecum echilibrata, din cel al cantitatii, balanta inclina in favoarea importurilor, a declarat Van pentru Agerpres. Avem potential mult mai mare de export, dar ar trebui sa ne concentram mult mai mult pe branduri puternice, a precizat presedintele UNCPR.

Trebuie sa incepem sa ne concentram pe branduri puternice, de calitate si pe produse cu preturi competitive. La ora actuala, insa, carnea de pasare nu poate intra direct in marile lanturi de magazine decat pe o retea de distributie care iti ia in jur de 30% din pret. De asemenea, un lucru important il reprezinta si costurile de promovare care de multe ori ajung la 3% din cifra de afaceri. Nu stiu cati producatori romani isi permit acest lucru, a mai spus Van.

De altfel, acesta s-a aratat nemultumit si de faptul ca de multe ori ajung la consumatori informatii neverificate despre anumite produse avicole, care aduc prejudicii sectorului, mentionand situatia creata pe piata oualor cand vanzarile au scazut din cauza mediatizarii eronate privind sistemul de crestere al gainilor.

In acest an am inregistrat o scadere semnificativa a pretului oualor, in timp ce pretul furajelor a crescut cu 30 de procente. In 2011, pretul oualor pe piata romaneasca a inregistrat cel mai mic pret din ultimii 10 ani. Daca anul trecut ouale se vindeau la poarta fermei, in medie, cu 0,3 lei bucata (fara TVA), acum pretul nu a depasit 0,15-0,20 lei pe bucata, a mai spus presedintele UCPR.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...