Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

In 2011, au fost platite subventii pentru 7,7 milioane de ovine si caprine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agroinfo, numarul efectivelor de ovine si caprine pentru care fermierii au depus cereri de acordare a platilor nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic a crescut cu sase procente, fata de anul trecut.

Crescatorii de ovine si caprine au depus la sediile APIA 48 mii de cereri de acordare a primei pe cap de animal pentru un efectiv de circa 7,7 milioane capete. Astfel, atat numarul cererilor preluate de APIA, cat si efectivul total solicitat la plata au crescut cu sase procente fata de anul trecut, cand APIA a primit 45.500 de cereri pentru putin peste 6,9 milioane capete.

Cele mai multe animale solicitate la plata s-au inregistrat in judetele: Sibiu – circa 570 mii capete si 2100 de cereri, Timis – aproximativ 570 mii capete si 1680 cereri, Cluj – 340 mii capete si 1700 cereri, apoi Constanta – 300 mii capete si 1600 cereri, si Tulcea – 300 mii capete si 1500 de cereri.

Pana pe 8 iunie a.c., APIA anunta 13.500 de cereri preluate pentru un efectiv de peste doua milioane de capete. Ceea ce inseamna ca majoritatea dosarelor s-au depus in ultimele trei zile lucratoare ale perioadei de depunere a cererilor.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...