Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In 2012, exporturi de carne de porc estimate la 300 de milioane de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele ANSVSA, Radu Roatis, citat de recolta.eu, a afirmat ca potrivit datelor primite de insitutie de la producatorii de carne de porc, acestia ar putea realiza exporturi in primul an dupa reluarea comercializarii pe piata intracomunitara in valoare de peste 300 mil. euro.

Romania a fost autorizata sa comercializeze si sa exporte carne de porc pe piata intracomunitara si in tarile terte. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animalelor care s-a desfasurat la Bruxelles in 6 decembrie.

Participarea Romaniei cu carne si produse din carne de porc la comertul intracomunitar si exportul catre tarile terte, se va realiza dupa publicarea Deciziei in Jurnalul Oficial European.

Potrivit Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in Romania este inregistrat un efectiv de peste 4,596 milioane de porci, din care 1,4 milioane de capete sunt crescute in 317 ferme comerciale.

Pana la data de 1 octombrie 2011, 49 de ferme si un abator (din judetele Bihor, Timis, Caras-Severin, Arad) au solicitat aprobarea pentru a participa la comertul intracomunitar si la export catre tari terte.

Obiectivul propus pentru 2012 este reluarea comertului cu porci vii pe piata UE si a exportului catre tari terte, prin aplicarea, in anul 2012 a unui program intensiv de monitorizare si control pentru PPC (Pestei Porcine Clasice – n.r) la nivel national, care urmareste obtinerea pentru Romania a statutului de tara libera de PPC, ceea ce va conduce la modificarea Deciziei 855/2008 si va permite reluarea comertului de carne si produse din carne de porc pe piata UE si a exportului catre.464 euro din care suma de 7.994.049 euro a fost rambursata de catre Comisia Europeana.

Programul de supravegher al Pestei Porcine Clasice 2010-2011 a constat din verificari si audit in fermele comerciale de porci, verificari in gospodariile populatiei si prelevari de probe de sange si analiza acestora in laboratoarele sanitare veterinare.

Romania a reallizat in 2003 un export de 478.669 tone carne de porc, in valoare de 619.127.000 euro.

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Meat Milk 2019: GrECo JLT va susține o prezentare în ședința generală din 30 mai
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania GrECo JLT, va participa la Conferința Internațională Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Conform programului, compania va susține o prezentare...